Kokeile kuukausi maksutta

Tuoreet voimat selvittämään liikenne- ja viestintäjärjestelmän visiota

Liikenne- ja viestintäministeri Anne Berner on asettanut kolme selvityshenkilöä pohtimaan visiota liikenne- ja viestintäjärjestelmän tilasta vuosina 2030 ja 2050.

Liikenne- ja viestintäministeri Anne Berner on asettanut kolme selvityshenkilöä pohtimaan visiota liikenne- ja viestintäjärjestelmän tilasta vuosina 2030 ja 2050.

Selvityshenkilöinä toimivat liikenne- ja viestintäalan kannalta tuoreet voimat: entinen pääministeri Esko Aho, SAK:n johdon neuvonantaja Lauri Lyly ja sarjayrittäjä ja hallitusammattilainen Inka Mero. Hän on myös YIT:n hallituksen jäsen. Selvitysryhmän puheenjohtajana toimii Esko Aho.

Selvitysryhmän tavoitteena on tuottaa visio siitä, miten liikenne- ja viestintäjärjestelmää kehittämällä tuetaan Suomen hyvinvointia, kilpailukykyä ja kansantaloutta. Visiossa kuvataan liikenne- ja viestintäjärjestelmän tila vuosina 2030 ja 2050 sekä kartoitetaan keinot, joilla tavoitetilaan päästään.

”Hallituksen tavoitteena on luoda suotuisa ympäristö digitaalisille palveluille ja uusille liiketoimintamalleille. Haluamme, että Suomi kehittyy tavara- ja tietovirtojen houkuttelevaksi kauttakulkumaaksi ja investointikohteeksi, jossa kehitetään ja tarjotaan maailman kehittyneimpiä liikenteen ja viestinnän palveluita”, liikenne- ja viestintäministeri Berner sanoo.

Tarkastelun kohteena on koko Suomen tie-, rautatie-, meriväylä-, satama- ja lentoasemaverkosto. Lisäksi arvioidaan miten tele- ja viestintäverkot tukevat tulevaisuuden liikenteen ja viestinnän palvelutarvetta tehokkaasti. Yhteyksiä tarkastellaan niin kotimaan kuin ulkomaan yhteyksienkin näkökulmasta.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Tuoreet voimat selvittämään liikenne- ja viestintäjärjestelmän visiota”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat