Kokeile kuukausi maksutta

Inflaatio lievässä nousussa

Tilastokeskuksen laskema kuluttajahintojen vuosimuutos oli lokakuussa 0,5 prosenttia. Syyskuussa inflaatio oli 0,4 prosenttia.

Tilastokeskuksen laskema kuluttajahintojen vuosimuutos oli lokakuussa 0,5 prosenttia. Syyskuussa inflaatio oli 0,4 prosenttia.

Inflaation lievään nousuun vaikutti muun muassa ajoneuvoveron, sairaalamaksun, hammaslääkäripalkkion ja internet-maksun kuluttajahintojen kallistuminen vuoden takaiseen verrattuna, kertoo Tilastokeskus.

Lokakuussa kuluttajahintoja nosti vuoden takaiseen verrattuna ajoneuvoveron, sairaalamaksun, hammaslääkärinpalkkion, internet-maksun ja vuokrien kallistuminen. Edellisvuoteen verrattuna eniten laskivat asuntolainojen- ja kulutusluottojen korot sekä matkapuhelinten kuluttajahinnat.

Lyhyellä aikavälillä tarkasteltuna inflaation nousuun vaikutti eniten bensiinin kuluttajahintojen kallistuminen. Syyskuusta lokakuuhun kuluttajahintojen muutos oli 0,2 prosenttia.

Tilastokeskuksen haastattelijat keräävät indeksiä varten kaiken kaikkiaan noin 48 000 hintatietoa lähes 500 hyödykkeestä noin 2 700 liikkeestä aina kuukauden puolivälissä. Lisäksi noin 1 000 hintatietoa kerätään keskitetysti.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Inflaatio lievässä nousussa”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat