Infra Korjausrakentaminen Rakennuslehti Ei kommentteja

Lemminkäinen peruskorjaa Tunturi-Lapissa

Lemminkäinen peruskorjaa valtatie 21:n Muonion ja Kilpisjärven välillä.

Peruskorjaustyö ulottuu Muonion ja Enontekiön kuntien sekä Kilpisjärven alueille. Korjattavia työosuuksia on yhteensä noin 60 kilometriä.

Työt alkavat tämän vuoden toukokuussa ja päättyvät reilun vuoden kuluttua syyskuussa 2018. Urakan arvo on noin yhdeksän miljoonaa euroa.

Urakka on osa laajempaa Aurora-hanketta, jossa luodaan älykkään automaattisen liikenteen testialue ja osaamiskeskus arktisiin olosuhteisiin Tunturi-Lappiin. Siihen sisältyy teiden päällystämistä, leventämistä ja teiden rakenteen parantamistöitä.

Muonio-Palojoensuu -valtatietä käytetään raskaiden kuljetusten reittinä Ruotsista ja Norjasta. Karesuvanto-Kilpisjärvi -valtatie on pääkulkuväylä Pohjois-Suomen ja Pohjois-Norjan Tromssan talousalueiden välillä, ja se on ainoa tieyhteys Kilpisjärvelle.

Valtatien merkitys paikalliselle talouselämälle, turismille ja etenkin Norjan kalateollisuudelle on suuri. Hankkeen tavoitteena on parantaa tie vastaamaan nykyisiä valtatieluokan vaatimuksia. Tärkein toimenpide on tien leventäminen, mikä parantaa merkittävästi tien liikenneturvallisuutta.

Vastaa

Rakennuslehden pääuutisia