Infra Rakennuslehti Ei kommentteja

Valtatie 8:n molemmat sillat liikenteelle

Valtatie 8:n parannustyöt etenevät Pyhäjoella. Pohjoishaaran silta avataan liikenteelle tiistaina 7. maaliskuuta. Samalla liikenne siirtyy Pyhäjoen keskustasta takaisin päätielle.

Eteläisen haaran silta avautui helmikuun alussa ja nyt myös pohjoisen haaran silta on liikennöitävässä kunnossa. Samalla Pyhäjoen keskustan kautta kulkenut poikkeusreitti jää pois käytöstä ja liikenne palaa takaisin valtatielle.

Liikenneviraston projektipäällikkö Jukka Päkkilän mukaan sillan avautuminen helpottaa etenkin työmatkaliikennettä ja raskaita kuljetuksia. Myös Pyhäjoen keskusta-alueen liikenneturvallisuus paranee, kun liikennemäärät vähenevät ja kevyen liikenteen reitit palaavat ennalleen.

”Tämä helpottaa myös koululaisten päivittäistä liikkumista. Siltatöistä johtuvat muutokset tiedettiin jo ennakolta vaikeiksi, mutta liikenne on sujunut jopa yllättävän hyvin ja turvallisesti. Tienkäyttäjillä on ollut maltti mukana, vaikka aikataulut venyivät sateisen kesän ja odotettua suurempien sillanrakennustöiden vuoksi alkuperäisestä”, Päkkilä kiittelee.

Kevät tuo uusia töitä

Tieosuudella tehdään kevään ja kesän aikana viimeistely- ja päällystystöitä. Työt jatkuvat kevään tullen myös Raahe-Liminka -osuudella, jossa kohteet valmistuvat ensi kesänä.

Suurin osa Vt 8:n parannustöistä valmistuu vuoden 2017 lopulla.

Vt 8:n perusparannus välillä Kalajoki-Pyhäjoki-Liminka kohentaa noin 110 kilometriä pitkän tieyhteyden liikenneturvallisuutta ja liikenteen sujuvuutta. Samalla se turvaa elinkeinoelämän kuljetukset, erikoiskuljetukset sekä raskaan liikenteen tarpeet. Perusparannuksen kokonaiskustannukset ovat 30 miljoonaa euroa.

Vastaa

Rakennuslehden pääuutisia