Caverionin toimitusjohtaja: ”Luojan kiitos markkina näyttää positiiviselta!”

Caverionin käyttökate laski 6,8 miljoonaan euroon tammi-maaliskuussa, kun se vuosi sitten oli 11,5 miljoonaa euroa. Yhtiön tulosta rasittivat aikaisemmin tunnistetut riskit.

Caverion on mukana Kainuun uuden sairaalan allianssi-hankkeessa. Sopimus allekirjoitettiin tammikuussa.

Liikevaihto kasvoi 3,9 prosenttia edellisvuodesta ja oli 582,3 miljoonaa euroa (560,6). Liikevaihtoa kasvattivat esimerkiksi tammikuussa solmittu sopimus Kainuun uuden sairaalan talotekniikasta ja Espoon kaupungin kanssa sovitut kaksi elinkaarihanketta. Kainuun sopimuksen arvo on noin 45 miljoonaa euroa ja Espoon noin 40 miljoonaa euroa.

”Espoon hanke tuo meille tasaista kassavirtaa seuraavat 20 vuotta. Siinä meillä kumppanina on YIT”, Caverionin toimitusjohtaja Ari Lehtoranta kertoo.

Yhtiön tilauskanta nousi 9,6 prosenttia edellisvuoden lopusta ja oli yhteensä 1,54 miljardia euroa. Viime vuoden lopussa se oli noin 1,41 miljardia euroa.

Lehtoranta kertoi tuloinfossa suhtautuvansa yhtiön tulevaisuuteen positiivisemmin kuin muutama kuukausi sitten, mutta kokevansa turhautumista hankalien projektien kanssa. Esimerkiksi projektien alaskirjaukset vaikuttavat edelleen liikevaihtoon Saksassa. Alaskirjauksia on tehty myös teollisissa ratkaisuissa, mutta yhtiö ei kerro ovatko esimerkiksi paperiteollisuuteen liittyvät ongelmapesäkkeet Suomessa vai Ruotsissa.

”Esimerkiksi Saksassa projekteja on aikoinaan otettu vain sen vuoksi, että olemme voineet työllistää omaa väkeämme ja se ei ole ollenkaan hyvä lähtökohta kannattavalle projektiliiketoiminnalle”, Lehtoranta toteaa.

Myönteistä tulevaisuudenkuvaa luovat Lehtorannan mielestä myös lyhyen aikavälin kysyntänäkymät, jotka ovat myönteiset erityisesti palveluliiketoiminnoissa eli teknisessä huollossa ja ylläpidossa.

Yhtiö pitää kuitenkin koko vuoden näkymänsä ennallaan.

”Konsernin liikevaihto säilyy edellisvuoden tasolla vuonna 2017. Vuonna 2016 se oli 2,364 miljardia euroa. Käyttökate ilman uudelleenjärjestelykuluja yli kaksinkertaistuu vuonna 2017. Viime vuonna se oli 15,6 miljoonaa euroa”, Lehtoranta sanoo.

 

 

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Caverionin toimitusjohtaja: ”Luojan kiitos markkina näyttää positiiviselta!””

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat