Kahdeksan tate-urakoitsijaa loppusuoralla Olympiastadionin hankkeessa

Helsingin Olympiastadionin talotekniikkaurakoista tehdään päätökset loppukeväästä, viimeistään toukokuun lopulla.

Olympiastadionin eteläkaarteen palkkeihin on tehty väliaikaisia tuentoja. Keskellä numerolla merkitty palkki on vuodelta 1938. Stadion on yksi viidestä kesäolympialaisiin tehdyistä olympiastadioneista maailmalla, joka on edelleen käytössä.

Rakennuslehden tietojen mukaan viime syksynä tehdyn esivalinnan jälkeen kilpailutuksessa on mukana neljä lvi-urakoitsijaa ja neljä sähköurakoitsijaa Consti Talotekniikan vetäydyttyä jatkosta kummassakin kilpailussa.

Lvi-urakkaa havittelevat Are, Bravida, Caverion ja Saipu. Sähköurakasta kilpailevat Amplit, Are, Assemblin ja Saipu.

Talotekniikkaurakka on arvioiden mukaan kooltaan noin 22–28 miljoonaa euroa. Urakka on huomattavasti selkeämpi projekti kuin itse rakentaminen, sillä stadionilta puretaan kaikki vanha talotekniikka pois. Asentamiseen vaikeuksia aiheuttavat ahtaat ja/tai korkeat tilat, mutta muuten urakka on arvioitu työltään tavanomaiseksi.

Kilpailussa mukana olevat yritykset jättivät omat laatudokumenttinsa kilpailutuksen järjestävälle HKR Rakennuttajalle huhtikuun alussa. Hintatarjoukset pitää jättää huhtikuun lopulla. Hinnan ja laadun suhde kilpailutuksessa on 50/50, ja laatukriteerit arvostellaan ennen hintaa.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Kahdeksan tate-urakoitsijaa loppusuoralla Olympiastadionin hankkeessa”

Jätä kommentti

Viimeisimmät näkökulmat