Kokeile kuukausi maksutta

IS: Useita rakennusfirmoja epäillään miljoonien veronkierrosta – 100 000 käteistä löytyi epäillyn kotoa

Vuosikymmenen laajin harmaan talouden tutkinta on Keskusrikospoliin KRP:n mukaan paisunut entisestään. Asiasta kertoi ensimmäisenä Ilta-Sanomat STT:tä siteeraten.

Vuosikymmenen laajin harmaan talouden tutkinta on Keskusrikospoliin KRP:n mukaan paisunut entisestään. Asiasta kertoi ensimmäisenä Ilta-Sanomat STT:tä siteeraten.

Poliisin mukaan kyseessä on laajin epäilty harmaan talouden rikosvyyhti yli kymmeneen vuoteen.

Rikosepäily kohdistuu useisiin pääkaupunkiseudulla toimiviin rakennusalan yrityksiin. Yritysten palveluksessa on pimeästi työskennellyt vuosien 2013-2015 välisenä aikana noin 700 henkilöä, joista suurin osa on lähtöisin Virosta tai muualta Baltiasta.

Epäillyillä rikoksilla on poliisin mukaan vältetty veroja ja työeläkevakuutusmaksuja noin 4,6 miljoonan euron edestä. Palkkoja epäillään maksetun pimeänä yli seitsemän miljoonaa euroa.

Ilta-Sanomien mukaan epäiltyjä on jo 40. Pääepäiltynä ovat kaksi suomalaista ja yksi virolainen mies. He ovat olleet vangittuina.

Yhden rikoksesta epäillyn kotoa takavarikoitiin helmikuussa 100 000 euroa käteistä rahaa.

Viime viikolla tehtiin uusia kotietsintöjä. Pidätettynä on ollut isännöitsijä, jonka epäillään vaatineen suuria lahjuksia taloyhtiöiden remonttihankkeissa.

Epäiltyjen rikosnimikkeiden määrä on poliisin mukaan poikkeuksellisen laaja. Mukana on törkeiden veropetosten ja törkeiden työeläkevakuutusmaksupetosten lisäksi törkeitä kirjanpitorikoksia, törkeitä petoksia, rekisterimerkintärikoksia, liiketoimintakiellon rikkomisia ja lahjomarikoksia.

Poliisi epäilee lisäksi, että rakennusjätteitä on hävitetty laittomasti ympäristöön.

”Eihän tämä ole tavanomaista, että samassa epäillään törkeitä petoksia ja näitä ympäristö- ja lahjomisjuttuja”, sanoo rikostarkastaja Janne Järvinen KRP:stä.

Harvinaista on Järvisen mukaan myös se, että esimerkiksi arvokkaita rakennustelineitä on yritetty keplotella takaisin vielä sen jälkeen, kun ne on asetettu vakuustakavarikkoon.

Yritysten liikevaihto on ollut kahden vuoden aikana yli 10 miljoonaa euroa. Osa kohteista on ollut julkisia, kuten kouluja ja päiväkoteja.

Tätä artikkelia on kommentoitu 2 kertaa

2 vastausta artikkeliin “IS: Useita rakennusfirmoja epäillään miljoonien veronkierrosta – 100 000 käteistä löytyi epäillyn kotoa”

  1. Nimet vain julkiseksi, niin kytkökset paljastuu.

  2. Kyllä lainsäädännössä on pahasti vikaa koska nämä osuvat lähes aina julkisiin kohteisiin.

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat