Ville Saksi aloitti keväällä Länsimetron toimitusjohtajana ja kertoi tuolloin Rakennuslehdelle, että ensimmäisen vaiheen puutteista on otettu oppia Länsimetron kakkosvaiheeseen.

Länsimetron liikenne saattaa käynnistyä syyskuussa

Länsimetron testausvaihe on saatu päätökseen, ja rakennus- ja paloviranomaiset ovat aloittaneet omat tarkastuksensa.

Kirjoittaja(t) Marjaana Varmavuori / HS

”Etenemme aivan suunnitelmien mukaisessa aikataulussa. Meillä on vahva usko, että Länsimetro aloittaa syyskuussa”, sanoo Länsimetro oy:n toimitusjohtaja Ville Saksi. ”Toivotaan että kesä menee hyvin.”

Kesän aikana on ehdittävä tehdä paitsi tarvittavat viranomaistarkastukset, myös hoitaa niissä mahdollisesti esille tulevat korjaustarpeet. Kesän aikana metroasemat ja ratalinja luovutetaan HKL:n ylläpidettäväksi.

Metroliikenteen avaamisen tarkka ajankohta varmistuu elokuun alussa, kun viimeinenkin viranomaistarkastus on tehty. Elokuun alku on takaraja siksi, että Helsingin seudun liikenteen (HSL) on pystyttävä ilmoittamaan linja-autoliikennöitsijöille, päättyvätkö suorat bussivuorot lokakuun puolivälissä.

Kun Länsimetro oy:n hallitus arvioi toukokuun alussa, että Länsimetron liikenne voisi käynnistyä syyskuussa, HSL jatkoi kahdella kuukaudella metroa korvaavan bussiliikenteen sopimuksia.

Vaikka metro pääsisi aloittamaan syyskuun aikana, bussiliikenteessä siirryttäisiin metron liityntälinjastoon aikaisintaan lokakuun puolivälissä. Siihen asti Etelä-Espoon ja Lauttasaaren bussit kulkisivat nykyisen linjaston mukaan. Päätöksen metroliikenteen alkamisen ajankohdasta ja liityntäliikenteeseen siirtymisestä tekee HSL.

Tätä artikkelia on kommentoitu kerran

Yksi vastaus artikkeliin “Länsimetron liikenne saattaa käynnistyä syyskuussa”

  1. Sovitaan vaikka marraskuu. Mutta kuka vastaa budjetin tuplauksesta ja rapian vuoden viiveestä ? Normaalisti se olisi Länsimetro Oy:n hallitus mutta täähän on tätä….kuntatouhua. Ei vastuuta, ei learning curvea….ei mitään.

Vastaa

Tilaa uutiskirje

Kooste rakennusalan tärkeistä uutisista sähköpostiisi kolmesti viikossa. Saat myös kutsuja Rakennuslehden tapahtumiin. Lisätietoja

Kooste rakennusalan tärkeistä uutisista sähköpostiisi kolmesti viikossa. Saat myös kutsuja Rakennuslehden tapahtumiin.

Anna sähköpostiosoitteesi