Lehto Groupin työmaalla jättipalo viime yönä Helsingissä

Lehdon talonrakennustyömaalla syttyi sunnuntai-iltana tulipalo Pläsinpellonkujalla Siltamäessä. Savu levisi kilometrien päähän ja kekäleitä lensi läheisten talojen pihoille.

 

Rakenteilla olleiden kerrostalojen piharakennuksen palo saatiin hallintaan illalla hieman ennen yhtätoista. Päivystävä palomestari Kimmo Tuominen kertoi yhdeltä yöllä, että sammutustyöt olivat jäähdyttelyvaiheessa.

Sammuttamista viivästyttivät rakennuksessa olleet kaasupullot, joita poliisi ampui yöllä pelastuslaitoksen pyynnöstä tehdäkseen ne vaarattomiksi.

”Viimeisen puolen tunnin aikana täältä on varmaan kuulunut paljon laukauksia. Meillä on vielä ampuminen vähän kesken, ja sen jälkeen jatketaan jäähdyttelyä”, Tuominen kertoi.

Jälkiraivaustöiden arvioitiin jatkuvan aamuun asti. Kukaan ei loukkaantunut palossa.

Lehto Group kertoo tiedotteessa, että palanut rakennus oli valmisteilla olevien kerrostalojen puinen piharakennus, jossa oli asunto-osakeyhtiöiden yhteisiä tiloja. Työmaa oli palon syttyessä tyhjä.

Noin 200 neliömetrin kokoinen rakennus paloi pelastuslaitoksen mukaan kokonaan. Tuli ei levinnyt muihin rakennuksiin, mutta rakenteilla olleiden kerrostalojen pintarakenteet kärsivät lämmön vuoksi pieniä vaurioita.

Alueella kuului jo illalla myös kovia pamahduksia. Kaksi palomiestä kertoi HS:lle, että työmaalla oli ollut ponnekaasupulloja, jotka ”poksahtelivat”. Palomiesten mukaan ne eivät varsinaisesti räjähtäneet.

Päivystävä palomestari kertoi Helsingin Sanomille palopaikalla, että palo oli edennyt pitkälle, kun ensimmäiset pelastuslaitoksen yksiköt ehtivät paikalle.

Poliisi yritti eristää aluetta katsomaan tulleelta yleisöltä siinä kovinkaan hyvin onnistumatta. Savu levisi kilometrien päähän ja isoja kekäleitä lensi satojen metrien päähän palopaikasta, joten myös läheiset asuintalot olivat vaarassa.

Tiettävästi turvakamerassa on nähty kolmen pojan menevän varastoon ja tulevan sieltä ulos ennen paloa.

Juttua on täydennetty lisäämällä poikia koskeva havainto.

Kuvat: Seppo Mölsä

Tätä artikkelia on kommentoitu kerran

Yksi vastaus artikkeliin “Lehto Groupin työmaalla jättipalo viime yönä Helsingissä”

Vastaa