SSR Uusimaa aloittaa yhteensä 20000 neliön asunto- ja liiketilakohteet pääkaupunkiseudulla

Rakennusyhtiö SSR Uusimaa aloittaa syksyn aikana kolmen uuden kohteen rakentamisen pääkaupunkiseudulla. Niistä kaksi on asuntokohteita ja yksi on liiketila.

A-Kruunun kohde Helsingin Mellunmäessä Korvatunturintiellä

Helsingin Mellunmäkeen ja Vantaan Havukoskelle nousee yhteensä lähes 200 asuntoa vuoden 2019 alkuun mennessä. Lisäksi Espoon Hannuksenpeltoon valmistuu Motonet-ketjun myymälä ja katsastuskonttori ensi keväänä.

Asuntoja A-Kruunulle

SSR Uusimaa on aloittamassa A-Kruunun asuinkerrostalokohteen rakennustyöt Helsingin Mellunmäessä. Korvatunturintielle nousee kaksi kerrostaloa, joihin tulee yhteensä 109 asuntoa. Kohteen kokonaispinta-ala on 8993 neliömetriä, ja asuntoneliöitä on yhteensä 5460.

Talojen tieltä puretaan liikerakennus. Sen purkutyöt ovat jo käynnissä, ja varsinaiset rakennustyötkin käynnistyvät syyskuussa. Asunnot valmistuvat vuoden 2019 alussa.

Asuntoja VAV:lle

SSR Uusimaa ja VAV Asunnot ovat sopineet asuntokohteen rakentamisesta Vantaan Havukoskelle. SSR rakentaa Kiulukujalle kaksi asuinkerrostaloa, joiden pinta-ala on yhteensä reilut 6000 neliömetriä. Asuntoja valmistuu kaikkiaan 86.

Tontilla sijaitsevan vanhan rakennuksen purkutyöt alkavat syyskuun alkupuolella, ja rakennustyöt käynnistyvät lokakuun aikana. Kohde valmistuu vuoden 2019 alussa.

Motonet-myymälä ja katsastuskonttori

SSR Uusimaa rakentaa Broman Groupille uusia liikerakennuksia Espoon Hannuksenpeltoon. Tontille rakennetaan uuden Motonet-myymälän sekä katsastuskonttorin tilat. Rakennusten yhteenlaskettu pinta-ala on noin 4700 neliömetriä.

Liiketilojen rakennustyöt käynnistyvät syksyn aikana, ja kohteet valmistuvat keväällä 2018.

Kovaa kasvua

Vuoden 2016 alussa perustettu SSR Uusimaa on kasvattanut liikevaihtoaan nopeasti. Ensimmäisenä toimintavuonna liikevaihto oli 9,6 miljoonaa euroa. Jo nykyisen tilauskannan pohjalta tämän vuoden liikevaihto nousee noin 35 miljoonaan euroon, ja ensi vuodelta yhtiö odottaa 60 miljoonan liikevaihtoa.

”Panostamme yrityksenä ennen kaikkea asuntokehitykseen. Meillä on tukeva jalansija urakkamarkkinoilla, mutta olemme kehittäneet vahvasti myös omaperustaista rakentamiskantaa. Kasvun myötä tutkimme hallitusti myös uusia vaihtoehtoja”, SSR Uusimaan toimitusjohtaja Arto Jokinen kertoo.

Jokisen mukaan pääkaupunkiseudun asuntomarkkinoiden keskeisimpiä ongelmia on pula kohtuuhintaisista asunnoista. SSR Uusimaa onkin kehittänyt uudenlaiset kerros-, pienkerros- ja pientalokonseptit, joissa tilankäyttöä ja asumisratkaisuja on tehostettu siten, että kokonaishinta pysyy ostajalle kohtuullisena. Keväällä SSR Uusimaan ja Kojamon yhdessä suunnittelema kohde valittiin voittajaksi Helsingin kaupungin järjestämässä Kohtuuhintainen kerrostalo -kehittämishankkeessa. Voiton myötä Laajasalon Yliskylään rakentuu 208 asunnon moderni kerrostalokohde.

Nyt alkavien hankkeiden lisäksi SSR Uusimaalla on rakenteilla ja suunnitteilla useita asuntokohteita muun muassa Vuosaaren Punakiventielle ja Espoon Olariin.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “SSR Uusimaa aloittaa yhteensä 20000 neliön asunto- ja liiketilakohteet pääkaupunkiseudulla”

Vastaa