Kokeile kuukausi maksutta

Tampereen areenahanke sai kannen tekijän

Tampereen Kansi ja Areena -hankkeen päätoteuttaja SRV on valinnut eteläisen kansiurakan tekijän.

Kuva: SRV

Kreaten kanssa tehty sopimus on vielä ehdollinen, sillä lopullista investointipäätöstä projektinjohtourakasta ei ole vielä tehty.

”Tavoitteenamme on aloittaa eteläisen kannen ja areenan rakennustyöt vielä tämän vuoden aikana. Teemme jo nyt valmistelevia töitä ratapihalla, joihin kuuluvat esimerkiksi ratasähköjen muutostyöt. Lisäksi tavoitteena on aloittaa koepaalutus lokakuun aikana”, hankejohtaja Henrik Eklund SRV:ltä toteaa.

Eteläkannen pinta-ala tulee olemaan noin 2 hehtaaria. SRV rakentaa kannelle muun muassa hotellin ja kasinon sisältävän monitoimiareenan sekä kaksi tornitaloa.

Kreaten urakka-aika on lokakuusta 2017 helmikuuhun 2020 asti. Urakkaan sisältyy kannen pohja-, perustamis- ja rakentamistöiden lisäksi kanteen liittyvän katuinfran ja kunnallistekniikan rakentaminen.

”Olemme kehittäneet kohdetta yhteistyössä SRV:n kanssa jo kahden vuoden ajan ja osallistuneet SRV:n kumppanina suunnitteluun ja kustannuslaskentaan ST-urakkamuotoisesti”, Kreaten väyläyksikön yksikönjohtaja Petri Uitus toteaa.

Yksilöitynä Kreaten urakkaan kuuluu betonirakenteisen kannen rakentaminen alueen eteläpäähän ratapihan päälle. Lisäksi siihen sisältyy muun muassa Kanslerin ylikulkuväylän rakentaminen, hankkeeseen liittyvän pysäköintilaitoksen ja väestönsuojien kaivantojen tuenta sekä kaivannot ja perustustyöt. Kreate urakoi kohteessa myös kannen päälle rakennettavien tornitalojen alusrakenteet kannen yläpinnan tasoon asti sekä porrashuoneiden perustukset ja sprinklerivesialtaan.

Edellä mainitut rakenteet sisältävät yhteensä noin 16 000 metriä porapaalutusta, katuja ja muita väyliä, vesihuoltoa, viemäreitä, aluerakentamista sekä muun muassa nykyisten rakennusten purkutyöt. Kreaten vastuulla on kohteen liikennejärjestelyt suunnitteluineen sekä projektinjohto ja suunnittelunohjaus.

Tätä artikkelia on kommentoitu 3 kertaa

3 vastausta artikkeliin “Tampereen areenahanke sai kannen tekijän”

  1. Kohtuullisen ammattitaitoisen porukan srv valitsi urakoitsijaksi

  2. Tampere kunnioittaa komeasti metalli- ja kaivosteollisuutta näillä muodoilla.

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat