Kokeile kuukausi maksutta

Oikeus hylkäsi Tapiolan asukkaiden valitukset Kehä I:n tunnelitöistä

Korkein hallinto-oikeus on hylännyt Tapiolan asukkaiden valitukset liittyen Kehä I:n tunnelirakennustöihin.

Espoon Keilaniemessä on suuri työmaa, jossa Kehä I viedään tunneliin. Tunnelin päälle tulee puisto ja ainakin kaksi tornitaloa. Kuva on otettu lokakuussa. Kuva: Jukka Gröndahl / HS

Asukkaiden mielestä suojeltujen talojen ympäristö menee pilalle rakennustöiden takia.

Tapiolalaisten asukasyhdistys Tapiolan Kilta ja kolme taloyhtiötä olivat valittaneet korkeimpaan hallinto-oikeuteen Kehä I:n kattamiseen liittyvästä Länsiväylän ja Tapiolantien välisestä tiesuunnitelmasta, käytännössä Kehä I:n kattamisesta Keilaniemessä.

Meneillään olevissa Kehän I:n rakennustöissä Keilaniemessä valo-ohjatut tasoliittymät korvataan eritasoliittymillä ja Kehä I viedään tunneliin Keilaniemen kohdalla.

Tapiolan kilta vaati valituksessaan, että Helsingin hallinto-oikeuden ja Liikenneviraston päätökset asiassa kumotaan. Toissijaisesti Tapiolan Kilta vaati asian palauttamista Liikennevirastolle uudelleen käsiteltäväksi siten, että yksi liittymä risteyssiltoineen poistetaan suunnitelmasta ja että Tapiolantien ja Kehä I:n välinen liityntä suunnitellaan aiheuttaen vähemmän haittaa kulttuuriarvoille ja asuinympäristön laadulle.

Asunto-osakeyhtiöt Karhuranta, Harjuviita 1 ja Otatornit vaativat että valituksenalainen päätös kumotaan. Toissijaisesti taloyhtiöt vaativat, että päätös kumotaan ja palautetaan uudelleen käsiteltäväksi.

Korkein hallinto-oikeus hylkäsi perjantaina kaikki nämä valitukset. KHO:n mukaan Helsingin hallinto-oikeuden päätöstä ei ollut syytä muuttaa.

Kehä I:n tunnelin rakennustyöt ovat jo yli puolen välin. Tunnelia rakennetaan meneillään olevassa rakennushankkeessa 440 metriä.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Oikeus hylkäsi Tapiolan asukkaiden valitukset Kehä I:n tunnelitöistä”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat