Kokeile kuukausi maksutta

SRV sai Kehä I:n tunnelihankkeen urakan

Espoon kaupunki ja SRV ovat 9. kesäkuuta allekirjoittaneet Kehä I -tunnelointiurakkaa koskevan sopimuksen. Urakan kokonaisarvo on noin 50 miljoonaa euroa.

Espoon kaupunki ja SRV ovat 9. kesäkuuta allekirjoittaneet Kehä I -tunnelointiurakkaa koskevan sopimuksen. Urakan kokonaisarvo on noin 50 miljoonaa euroa.

Hankkeessa Kehä I:n liikenne siirretään kulkemaan tunneliin maan pinnan alle ja tunnelin päälle rakennetaan puisto. Tunnelointihanke toteutetaan kahdessa vaiheessa, joista ensimmäinen ajoittuu vuosille 2016–2018. Ensimmäisessä vaiheessa rakennetaan 220 metrin mittainen tunneli ja sen päälle puistonkansi. Lopullisesta Kehä I:n tunnelista on tarkoitus tulla noin 440 metriä pitkä, mutta tunnelin loppuosa toteutetaan myöhemmin toisessa rakennusvaiheessa.

Kehä I:n siirtäminen tunneliin liittyy olennaisesti koko Espoon Keilaniemen alueen kehittämissuunnitelmiin. Tunnelointi mahdollistaa alueelle suunniteltujen tornitalojen toteutumisen. SRV jatkaa samaan aikaan Keilaniemen asuintornitalohankkeen valmisteluja. Tunnelin itäpuolelle on suunnitteilla neljä asuintornia sekä pysäköintilaitos.

Osana kokonaissuunnitelmaa Espoo ja SRV allekirjoittivat 13. toukokuuta esisopimukset tornitalojen kahden tontin kiinteistökaupoista. SRV ei kuitenkaan ole vielä tehnyt lopullista päätöstä tornien rakentamisen aloittamisesta. Toteutuessaan Keilaniemi Towers -asuintornit olisivat Suomen korkeimmat asuintalot korkeimman tornin yltäessä lähes 145 metrin korkeuteen. Neljään torniin on suunniteltu kaikkiaan yli 1000 asuntoa. Tornien yhteyteen on mahdollista sijoittaa myös liike- ja toimistotilaa.

”Kehä I:n tunnelointi mahdollistaa koko alueen jatkokehittämisen ja ennen kaikkea uusien asuntojen rakentamisen hyvien liikenneyhteyksien varrelle, miltä osin hanke tukee täysin SRV:n strategiaa”, yhtiön hankekehityksestä vastaava varatoimitusjohtaja Timo Nieminen toteaa.

Tätä artikkelia on kommentoitu kerran

Yksi vastaus artikkeliin “SRV sai Kehä I:n tunnelihankkeen urakan”

  1. Työmaatalujen mukaan kyseessä on SRV Infra Oy. Toki ylimalkaisesti voidaan sanoa SRV jos ei jakseta tarkistaa faktoja.

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat