Ensimmäinen vaihe viedään läpi projektiallianssina. "Hanke toteutetaan avoimen rakentamisen mallilla", kertoo rakennusliikkeen edustaja.

Oulun jättimäinen sairaalahanke etenee toteutukseen

Ensimmäinen vaihe viedään läpi projektiallianssina. ”Hanke toteutetaan avoimen rakentamisen mallilla”, kertoo rakennusliikkeen edustaja.

Kirjoittaja(t) Rakennuslehti

Projektiin kuuluu kaksi uutta rakennusta eli lasten ja naisten sairaala sekä uuden ydinsairaalan ensimmäinen vaihe. Asiakkaana on Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiirin kuntayhtymä. Hanke toteutetaan projektiallianssina ja NCC:n osuus hankkeesta on noin 74 miljoonaa euroa.

”Jatkamme innokkaina ja ylpeinä Oulun sairaalaprojektia kehitysvaiheesta toteutusvaiheeseen. Toteutamme hankkeen avoimen rakentamisen mallilla, mikä mahdollistaa joustavat muutokset suunnitelmiin vielä rakentamisen loppuvaiheessakin. Näin pitkän ja vaativan projektin kohdalla avoimen rakentamisen malli on kokemustemme mukaan ehdottomasti paras ratkaisu”, NCC Buildingin maajohtaja Mika Soini kommentoi.

Urakkaan kuuluvat purkutyöt alueella ovat jo alkaneet, ja rakennustyöt aloitetaan syksyllä 2018. Sairaalarakennukset valmistuvat vuoden 2021 loppuun mennessä.

Projektiallianssi sitoutuu yhteisiin tavoitteisiin

Hankkeen toteutusmalliksi on valittu projektiallianssi, jossa tilaaja valitsee hankkeen keskeiset sopimuskumppanit projektin varhaisessa vaiheessa.

Yhteistoimintamallissa sopimusosapuolet muodostavat yhteisen organisaation ja johtamisjärjestelmän, asettavat yhteiset tavoitteet sekä laativat yhden yhteisen sopimuksen ja kaikille yhteisen kaupallisen mallin. Osapuolet jakavat yhdessä myös hankkeen riskit ja hyödyt sekä sitoutuvat korkean suorituskyvyn jatkuvaan parantamiseen.

”Uskomme, että kun pääsemme aikaisessa vaiheessa kehittämään yhdessä käyttäjiemme ja palveluntuottajiemme kanssa suunnittelu- ja toteutusratkaisut hankkeelle asetettujen tavoitteiden saavuttamiseksi, ja sovimme niistä keinoista ja pelisäännöistä, joiden avulla voimme yhdessä hankkeen toteuttaa, voimme luottaa siihen, että osapuolet ovat sitoutuneet asetettuihin tavoitteisiin”, Tulevaisuuden sairaala OYS 2030 -ohjelmajohtaja Kari-Pekka Tampio toteaa.

Hankkeen osapuolten yhdessä asettamat tavoitekustannukset ovat yhteensä 164 miljoonaa euroa, josta NCC:n osuus on noin 74 miljoonaa euroa.

Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiirin Tulevaisuuden sairaala OYS 2030 on kokonaisuudessaan puolen miljardin euron hanke.  Kyseessä on uudis- ja korjaushanke.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Oulun jättimäinen sairaalahanke etenee toteutukseen”

Vastaa

Tilaa uutiskirje

Kooste rakennusalan tärkeistä uutisista sähköpostiisi kolmesti viikossa. Saat myös kutsuja Rakennuslehden tapahtumiin. Lisätietoja

Kooste rakennusalan tärkeistä uutisista sähköpostiisi kolmesti viikossa. Saat myös kutsuja Rakennuslehden tapahtumiin.

Anna sähköpostiosoitteesi