Oulun Lasten ja naisten sairaala starttaa miljardiohjelman

Oulun yliopistollisen sairaalan (Oys) laaja uudistamis- ja kehittämishanke etenee.

Lasten ja naisten sairaala sijoittuu Oulun yliopistollisen sairaalan pohjois-osaan.

Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiirin valtuusto on hyväksynyt Lasten ja naisten sairaalan hankesuunnitelman. Allianssimallilla toteutettavan projektin alustavat tarjouspyynnöt urakoitsijoille ovat jo lähteneet.

”Käytämme kevään päätoteuttajan hankintaan neuvottelumenettelynä. Samalla etsimme talotekniikkaurakoitsijat”, Tulevaisuuden sairaala 2030 -hankkeen ohjelmajohtaja Kari-Pekka Tampio toteaa.

”Sen jälkeen siirrymme yhteiseen rakentamisen kehitysvaiheeseen, jossa ovat mukana tilaaja, käyttäjät, suunnittelijat, päätoteuttaja ja talotekniikkaurakoitsijat. Tähän vaiheeseen sisältyy yleis- ja lupasuunnittelu.”

Sairaanhoitopiiri jätti viime vuoden lopussa hankkeesta Hilmaan ehdollisena ilmoituksen, jossa pyydettiin rakennusyrityksiltä osallistumishakemusta. Sellaisen jätti neljä yritystä, joista kolme valittiin jatkoon. Sairaanhoitopiiri painottaa pääurakoitsijavalinnassa yhteistoimintakyvykkyyttä sekä tietomalli- ja kustannusosaamista.

Infrastruktuurin muutokset ja erilaiset siirtämis-ja purkutyöt tehdään vuosina 2016–2017. Esimerkiksi sähköpääkytkinlaitos ja sairaalakaasusäiliöt siirretään uuteen paikkaan.
Lasten ja naisten sairaalan koko on noin 23 800 bruttoneliömetriä, ja siihen tulee 4–5 kerrosta. Suunnitelman mukaan rakennustyöt alkavat kevättalvella 2017 ja kestävät noin kaksi vuotta. Valtuusto päätti rakentamispäätöksen yhteydessä, että sairaalan investointikustannus on enintään 70 miljoonaa euroa.

Lasten ja naisten sairaala sijoittuu Oysin nykyisen sairaala-alueen pohjoisosaan.

Ohjelman jatko valtuustolle kesäkuussa

Lasten ja naisten sairaala on ensimmäinen varsinainen osahanke Oysin Tulevaisuuden sairaala 2030 -uudistamis- ja kehittämisohjelmassa. Se nostettiin listan kärkeen siksi, että nykyiset tilat ovat huonossa kunnossa. Toinen syy on se, että vapautuvia tiloja voidaan myös muuntaa väistötiloiksi, kun ohjelma etenee.

Oysin Tulevaisuuden sairaala 2030

Uudishankkeet:
Lasten ja naisten sairaala
Kuuma sairaala (päivystys, teho-osastot, leikkausosastot, kuvantaminen)
Päiväsairaalatoiminta ja uudet poliklinikat
Kehitysvammahuolto
Tuki- ja logistiikkakeskus (välinehuolto, apteekki, keittiöterminaali, varastotoiminta)
Korjaushankkeet:
Vuodeosastot
Poliklinikat ja toimenpideyksiköt
Oulaskankaan ja Visalan sairaalakiinteistöt

Lasten ja naisten sairaalan lisäksi sairaanhoitopiirin valtuusto on antanut tehtäväksi selvittää ja laatia suunnitelma paikoituksen järjestämiseksi. Se haluaa myös, että samalla tutkitaan mahdollisuus liittää tukipalvelu- ja logistiikkakeskuksen, potilashotellin ja päiväsairaalan toteutus paikoitusratkaisuun.

Tukipalveluista välinehuollon uusia tiloja on jo ryhdytty rakentamaan. Uusi apteekki on hankesuunnitteluvaiheessa ja etenee vielä tämän vuoden aikana toteutussuunnitteluun. Alustavan suunnitelman mukaisesti rakentaminen voisi alkaa ensi vuonna.

Tulevaisuuden sairaala 2030 -ohjelman seuraavien osahankkeiden aikataulutus ja toteuttamisjärjestys on Tampion mukaan tarkoitus esitellä valtuustolle tämän vuoden kesäkuussa, kun uudistamisohjelman master­plan on päivitetty.

Kaikkiaan sairaanhoitopiiri arvioi ohjelman maksavan noin 500 miljoonaa euroa, josta 250 miljoonaa euroa kohdistuu uudistilojen rakentamiseen ja 250 miljoonaa euroa kiinteistöjen peruskorjaukseen.

Lue lisää 11.3. ilmestyvästä Rakennuslehdestä.

Tätä artikkelia on kommentoitu 2 kertaa

2 vastausta artikkeliin “Oulun Lasten ja naisten sairaala starttaa miljardiohjelman”

  1. Eräs suurimmista tasa-arvon epäkohdista Suomessa on naisten hoitamiseen panostetut eurot suhteessa miesten hoitamiseen panostettuihin euroihin. Asia on tabu, josta ainakaan kukaan poliitikko ei voi puhua.

Vastaa

Tilaa uutiskirje

Kooste rakennusalan tärkeistä uutisista sähköpostiisi kolmesti viikossa. Saat myös kutsuja Rakennuslehden tapahtumiin. Lisätietoja

Kooste rakennusalan tärkeistä uutisista sähköpostiisi kolmesti viikossa. Saat myös kutsuja Rakennuslehden tapahtumiin.

Anna sähköpostiosoitteesi