Talous Kiinteistöt Rakentaminen Uutiset Rakennuslehti Ei kommentteja

Sievitalo satsaa uuteen talotehtaaseen

Sievin kunta ja Sievitalo ovat allekirjoittaneet aiesopimuksen taloelementtitehtaan rakentamisesta ja siihen liittyvästä rahoituksesta.

Tiedotteen mukaan Hannunkankaan teollisuusalueelle valmistuvan talotehtaan rakentaminen alkaa maaliskuussa. Kokonaisuudessaan talotehdas on käytössä tammikuussa 2019.

Yhtiön toimitusjohtaja Jaakko Tokola kertoo talotehtaan rakentamisen työllistävän 10-15 rakennusalan ammattilaista. Tuotantovaiheessa tehdas työllistää aluksi noin 20 henkilöä, ja pidemmällä aikavälillä kapasiteetista riippuen 20-40 henkilöä.

Investoinnin kokonaiskustannukset koneineen ja laitteineen ovat noin 6 miljoonaa euroa. Tuotantotilat ovat kooltaan 3 080 neliötä ja toimistotilat 745 neliötä, minkä lisäksi kokonaisuuteen kuuluvat yhteensä reilun 2 300 neliön varastokatokset.

 

Tehdas varmistaa materiaalisaatavuuden

Tiedotteen mukaan yhtiö on kehittänyt palveluun perustuvaa pientalotuotantoa useita vuosia.

”Oman talotehtaan ansiosta varmistamme materiaalien saatavuuden ja toimitusvarmuuden sekä saamme pitkällä aikavälillä rakentamisen kustannussäästöjä. Asuntoyhtiörakentamisen osuus on tällä hetkellä 70 prosenttia. Tulevaisuudessa lisäämme myös talotekniikan osuutta ja käynnistämme hoivarakentamista”, Sievitalon kehitysjohtaja Juha-Matti Silver kertoo.

Tällä hetkellä Sievitalolla on meneillään isoja kohteita muun muassa Kokkolassa, Tampereella, Jyväskylässä ja Järvenpäässä. Yhtiörakentamista käynnistyy piakkoin myös Kaarinassa ja Espoossa.

Sievitalon 12 kuukauden liikevaihto on noin 50 miljoonaa euroa. Yhtiö työllistää suoraan 120 henkilöä.

Vastaa

Rakennuslehden pääuutisia