Kokeile kuukausi maksutta

Temotek hakee kasvua Etelä-Suomesta

Oululainen rakennusyritys Temotek toimii jo Etelä-Suomessa, mutta se haluaa sieltä tukevampaa jalansijaa. Yrityksellä on toimitilat Oulun lisäksi Tampereella ja Espoossa.

Mika Kaikkonen luotsaa kasvavaa oululaista rakennusliike Temotekiä.
Kuuntele juttu

”Meillä on meneillään palvelukotihankkeet Lapinjärvellä ja Vantaalla. Olemme sopineet yhteistyökumppanin kanssa yhteistyöstä, jossa toteutamme palvelukoteja ympäri Suomen”, toimitusjohtaja Mika Kaikkonen sanoo.

Temotek lähtee Kaikkosen mukaan laajentamaan toimintaansa etelässä mieluiten tuttujen yhteistyökumppanien avulla. Myöhemmin yritys voi laajentaa partneririnkiä.

Kaikkonen korostaa kuitenkin, että Oulun alue on edelleen Temotekille merkittävin. Hän näkee paikallisuuden isona kilpailuvalttina.

Temotek kasvaa ripeästi

Perheyritys Temotek koostuu rakennusliike Temotek oy:stä ja Temotek Palveluista. Edellinen toteuttaa asuntoja ja toimitiloja sekä urakkana että gryndinä, jälkimmäinen tekee sisätilasaneerauksia.

Kaksi kolmasosaa konsernin liikevaihdosta tulee Temotek oy:stä, loput Temotek Palveluista. Viime vuonna koko Temotekin liikevaihto oli 34 miljoonaa euroa. Tälle vuodelle yritys on budjetoinut 46 miljoonan euron liikevaihdon, mutta Kaikkosen mukaan tällä hetkellä myyty työkanta on selvästi siitä edellä.

”Hankemäärämme ei ole niinkään viime vuosina kasvanut, niiden euromääräinen koko kylläkin. Kasvumme on orgaanista. Olemme onnistuneet löytämään uusia tuotanto-alueita ja pärjänneet niissä”, Kaikkonen linjaa.

”Suurin osa liikevaihdostamme tulee gryndituotannosta. Pyrimme olemaan sellaisissa urakkakilpailuissa mukana, joissa tilaaja haluaa hyödyntää osaamistamme laajemminkin eli ostaa meiltä suunnittelunkin.”
Kaikkonen näkee rakentamisen pitkälle palveluliiketoimintana. Asiakkaalla on jokin tarve, ja yrityksen tehtävä on löytää siihen toimivin ratkaisu. Tämä periaate ohjaa hänen mukaansa Temotekin toimintaa.

”Kun tarve ja ratkaisu kohtaavat, hanke toteutuu. Ajattelemme vähän eri tavalla kuin rakennusalalla perinteisesti katsotaan asioita. Tällä tavalla olemme saaneet projekteja liikkeelle.”

Pienille yrityksille tiloja

Asuntorakentaminen ja -myynti on Kaikkosen mukaan Temotekille yhä tärkeämpää. Siitä tulee jo puolet liikevaihdosta. Viime vuonna yritys aloitti 93 asuntoa ja myi 104, ja tänä vuonna tavoitteena on 230 omaperusteista asunto-aloitusta.

”Asuntorakentaminen vetää tällä hetkellä Oulussa kohtalaisen hyvin”, Kaikkonen kuvaa.

Temotekin suurin meneillään oleva hanke on kuitenkin urakkahanke, Oulun Linnanmaalle nouseva VVO:n 73:n asunnon Lumo-kerrostalo. Asunnot valmistuvat vuoden 2017 aikana. Osapuolet ovat sopineet, ettei urakkasummaa julkisteta.

Temotek

  • Temotek on perustettu vuonna 1995. Pääomistaja on Mikko Raappanan perikunta.
  • Yrityksellä on toimitilat Oulussa, Tampereella ja Espoossa
  • Yritys toteuttaa asuntoja ja toimitiloja sekä gryndinä että urakkana. Lisäksi se tekee sisätilasaneerauksia ja muutostöitä.
  • Vuonna 2016 liikevaihto oli 34 miljoonaa euroa, henkilöstöä 170

Toinen tärkeä liiketoiminnan alue Temotekille ovat kiinteistökehityskohteet. Yksi esimerkki tästä on uusi IKH:n myymälä, jonka yritys rakentaa Oulun Kaakkuriin.

KOy Alakorteksen käyttöön tulevassa rakennuksessa on 4791 bruttoneliötä. Rakennustyöt Temotekin omistamalla tontilla ovat käynnistyneet marraskuussa.

Temotekillä on kiinteistökehityksessä myös pientoimitilakonsepti Park, jossa pienillä ja pienehköillä yrityksillä on mahdollisuus hankkia käyttöönsä matalan kynnyksen tiloja. Hankkeessa on noin kymmenen 100-130 neliön valmiiksi rahoitettua toimitilaa.

”Oulussa olemme tehneet tällaisia hankkeita jo kolme. Neljäs on lähdössä.”

Henkilöstömäärä kasvaa

Temotekin pääomistaja on Mikko Raappanan perikunta. Kaikkonen ja Antti Kamutta omistavat yrityksestä pienen siivun.

Temotek työllistää 170 henkeä. Kaikkosen mukaan pääomistajalta on tullut selvä viesti, että toimitusjohtajan tärkein tehtävä on taata työtä henkilökunnalle.

Yrityksen kova kasvu tarkoittaa lisärekrytointeja. Alkuvuodesta se palkkasi 5 toimihenkilöä työmaalle ja konttorille.

”Saimme hyvin hakemuksia ja hyviä hakijoita”, Kaikkonen sanoo.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Temotek hakee kasvua Etelä-Suomesta”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat