Kokeile kuukausi maksutta

Suomalaisyritys pokkasi voiton EU:n kasvuyrityskilpailussa

Suomalainen Maas Global ja sen kehittämä mobiilisovellus Whim on voittanut eurooppalaisen startup-yrityksille järjestetyn suuren kilpailun.

Maas Globalin perustaja Sampo Hietanen työskenteli aiemmin älykkään liikenteen verkoston ITS Finlandin toiminnanjohtajana.

Ykköspalkinnon sai lisäksi kolme muuta kasvuyritystä 500 osallistujan joukosta. Kilpailun järjesti Euroopan parlamentti ja se oli tarkoitettu kestävän kehityksen mukaiseen liikkumiseen erikoistuneille yrityksille.

Whim-mobiilisovellus on jo nyt esimerkiksi Helsingin seudulla käytössä oleva palvelu. Sen avulla voi kuukausimaksulla liikkua minne ja milloin tahansa julkisilla kulkuvälineillä, taksilla, yhteiskäyttöautoilla ja monilla muilla vaihtoehdoilla. Whimin kuukausipaketti kattaa kaikki päivittäiset matkat, mutta sovelluksella voi ostaa myös matkan kerrallaan.

”Emme pysty tekemään haluamaamme liikenteen murrosta yksin, vaan teemme sen osana ekosysteemiä. Se, että ekosysteemiltä saa tällaisen arvostuksen, on iso ja tärkeä asia. Tämä ei ole ainoastaan MaaS Globalin ja Whimin, vaan koko ekosysteemin ja ekosysteemiin kuuluvien tahojen voitto”, iloitsi MaaS Globalin toimitusjohtaja ja perustaja Sampo Hietanen.

Kilpailun palkinnoksi Maas Global saa erilaisia konsultointipalveluja neljän kuukauden ajan. Näiden avulla yritys toivoo vievänsä palvelujaan muualle Eurooppaan esimerkiksi Hollantiin, Belgiaan ja Itävaltaan. Whim on jo käytössä myös Britanniassa West Midlandsin alueella.

Palkintoihin kuuluu myös kiertue  viidessä suuressa eurooppalaisessa pääkaupungissa. Kiertueelle on valittu kymmenen parasta kasvuyritystä ja ne pääsevät tapaamaan mahdollisia asiakkaita, sijoittajia ja paikallisia kumppaneita.

Vuonna 2015 perustettu Maas Global on johtanut nimensä englanninkielisestä lyhenteestä MaaS eli Mobility as a Service. Se tarkoittaa liikkumista palveluna.

Tätä artikkelia on kommentoitu kerran

Yksi vastaus artikkeliin “Suomalaisyritys pokkasi voiton EU:n kasvuyrityskilpailussa”

  1. Kaiken tiedon pitää olla heti kaikkien käytössä, sanoo Sipilä. Onko tässä tapauksessa ollut vai onko tietoa pantattu? Tosin Sipilä itse on ollut tiedon panttaaja. Kumma, kun selvisi kuiville.

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat