Kokeile kuukausi maksutta

SP: Asuntolainoja nostettiin helmikuussa viimevuotista vilkkaammin

Asuntolainoja nostettiin helmikuussa hieman enemmän kuin viitenä edellisvuotena vastaavaan aikaan, ilmenee Suomen Pankin (SP) tänään julkistamista tilastoista.

Kotitaloudet nostivat helmikuussa uusia asuntolainoja 1,4 miljardilla eurolla. Euromääräisten asuntolainojen kanta oli helmikuun lopussa 96,0 miljardia euroa ja lainakannan vuosikasvu 2,08 prosenttia.

Helmikuussa nostettujen asuntolainojen keskimääräinen takaisinmaksuaika oli 20 vuotta ensimmäistä kertaa kuluvan vuosikymmenen aikana. Vielä vuonna 2013 keskimääräinen takaisinmaksuaika oli hieman alle 18 vuotta.

Suosituimpien eli takaisinmaksuajaltaan yli 24 ja alle 26 vuotta olevien asuntolainojen osuus uusista nostoista oli helmikuussa 45 prosenttia. Yli 26 vuoden lainojen osuus kasvoi tammi-helmikuussa kolmeen prosenttiin.

Koko alkuvuosi on ollut Suomen Pankin mukaan asuntolainojen nostossa vilkkaampi kuin viime vuoden tammi-helmikuu.

Kotitalouslainoista oli helmikuun lopussa kulutusluottoja 15,3 miljardia euroa ja ja muita lainoja 16,9 miljardia.

Kotitalouksien yhteenlaskettu talletuskanta oli helmikuun lopussa 87,3 miljardia euroa.

Talletuskannasta oli yön yli -talletuksia 66,1 miljardia euroa ja määräaikaistalletuksia 6,2 miljardia.

Uusia yrityslainoja (pois lukien tili- ja korttiluotot) nostettiin helmikuussa 1,7 miljardia euroa. Yrityksille myönnettyjen euromääräisten lainojen kanta oli helmikuun lopussa 80 miljardia euroa, mistä asuntoyhteisöille myönnettyjä lainoja oli 28,9 miljardia euroa.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “SP: Asuntolainoja nostettiin helmikuussa viimevuotista vilkkaammin”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat