Kokeile kuukausi maksutta

Sähköalalle saatiin sopu, lakkouhat peruuntuvat

Sähköistys- ja sähköasennusalan työriita on saatu sovittua valtakunnansovittelija Jukka Ahtelan johdolla.

Sähköistys- ja sähköasennusalan työriita on saatu sovittua valtakunnansovittelija Jukka Ahtelan johdolla.

Reilut kaksi vuotta kattava sopimus pitää sisällään muun muassa 3,4 prosentin palkankorotukset.

Ahtela antoi keskiviikkona uuden sovintoesityksen sähköistys- ja sähköasennusalaa koskevassa työriidassa. Työriidan osapuolten määräaika sovintoesitykseen vastaamiseen päättyy torstain vastaisena yönä kello 02.00. Aiemmin takarajaksi asetettiin kello 24.00, mutta vastausaikaa pidennettiin kahdella tunnilla.

”Olemme tyytyväisiä, että yhteinen ratkaisu vihdoinkin löytyi ja Sähköliiton lakot saatiin vältettyä. Hyväksytty esitys on yleisen linjan mukainen ja sisältää joitakin elementtejä, joiden avulla alaa voidaan kehittää myös sopimuskauden aikana”, Palvelualojen työnantajien työmarkkinapäällikkö Anu Sajavaara kommentoi sopimusta järjestön tiedotteessa.

Huhtikuun alussa ilmoitettiin työnseisauksista, jotka alkaisivat torstaina kello 6.00 Palvelualojen työnantajien ja Sähköteknisten työnantajien jäsenyrityksissä. Työnseisaus olisi koskenut 5 200 työntekijää.

Sähköistys- ja sähköasennusalan työehtosopimus päättyi tammikuun lopussa.

Osapuolina työriidassa olivat Sähköalojen ammattiliitto ry ja Palvelualojen työnantajat PALTA ry sekä Sähkötekniset työnantajat STTA ry.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Sähköalalle saatiin sopu, lakkouhat peruuntuvat”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat