Cityconin tulos heikkeni heinä-syyskuussa – ohjeistusta täsmennetään

Kiinteistösijoitusyhtiö Cityconin vuokratuotot laskivat ja tulos ennen veroja vajosi tappiolle heinä-syyskuussa. Vuokratuotot ja tulos jäivät selvästi markkinaodotuksia heikommaksi.

Iso Omena -kauppakeskus Espoossa kuuluu Cityconin omistuksiin. Kuva: Citycon

Yhtiö kertoo, että sen nettovuokratuottoihin ja EPRA-standardin mukaiseen operatiiviseen tulokseen vaikuttivat odotetusti tämän ja viime vuoden divestoinnit sekä heikommat valuuttakurssit.

Cityconin tulos ennen veroja vajosi heinä-syyskuussa tappiolliseen 8,2 miljoonaan euroon, kun se oli viime vuonna vastaavaan aikaan voitolliset 12,2 miljoonaa euroa. Analyytikot olivat odottaneet ennustepalvelu Inquiry Financialin kokoaman ennusteen mukaan 38,0 miljoonan euron tulosta. Kyseessä on viiden analyytikon mediaaniennuste.

Cityconin nettovuokratuotto heikkeni 53,6 miljoonaan euroon vertailukauden 58,6 miljoonasta. Analyytikot olivat odottaneet 55,0 miljoonan nettovuokratuottoja.

Yhtiön operatiivinen liiketulos laski 47,8 miljoonaan euroon vuodentakaisesta 51,7 miljoonasta eurosta, kun analyytikoiden odotuksissa oli 48,7 miljoonaa. Cityconin käyttämän EPRA-strandardin mukainen operatiivinen tulos heikkeni 36,8 miljoonaan euroon viime vuoden 39,3 miljoonasta eurosta.

Osakekohtainen tulos painui heinä-syyskuussa 0,01 euroa tappiolle viime vuoden vastaavan ajan voitollisesta 0,01 eurosta, kun odotuksissa oli 0,04 euroa.

Operatiivinen osakekohtainen tulos (EPRA) vajosi 0,041 euroon 0,044 eurosta.

Yhtiö täsmentää ohjeistustaan kuluvan vuoden operatiivisesta liikevoitosta, operatiivisesta tuloksesta ja osakekohtaisesta operatiivisesta tuloksesta.

Citycon odottaa nyt, että tämän vuoden operatiivinen liiketulos on -14 – -5 miljoonaa euroa, kun se aiemmin ennakoi -14 – -1 miljoonan euron liiketulosta. Operatiivisen tuloksen (EPRA) odotetaan olevan -12 – -3 miljoonaa euroa aiemmin ennakoidun -14 – -1 miljoonan euron sijaan.

Citycon ennakoi myös, että sen osakekohtainen operatiivinen tulos (EPRA) on tänä vuonna 0,1575-0,1675 euroa, kun sen aiemmin ennakoitiin olevan 0,155-0,170 euroa.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Cityconin tulos heikkeni heinä-syyskuussa – ohjeistusta täsmennetään”

Vastaa