Cityconin Kokkeel: Divestoinnit ja valuuttakurssimuutokset laskivat tulosta

Kiinteistösijoitusyhtiö Cityconin vuokratuotot laskivat ja tulos ennen veroja vajosi tappiolle heinä-syyskuussa. Vuokratuotot ja tulos jäivät selvästi markkinaodotuksia heikommaksi.

Kiinteistösijoitusyhtiö Cityconin vuokratuotot laskivat ja tulos ennen veroja vajosi tappiolle heinä-syyskuussa. Vuokratuotot ja tulos jäivät selvästi markkinaodotuksia heikommaksi.

Yhtiö myös täsmentää koko vuoden näkymiään.

”Liiketoimintamme kehittyi tammi-syyskuussa 2018 odotustemme mukaisesti. Operatiivisen liiketoimintamme kehitys oli vakaata, mutta operatiivinen tuloksemme (EPRA earnings) laski 0,123 euroon divestointien ja negatiivisen valuuttakurssivaikutuksen vuoksi”, sanoo toimitusjohtaja Marcel Kokkeel tiedotteessa.

Cityconin tulos ennen veroja vajosi heinä-syyskuussa tappiolliseen 8,2 miljoonaan euroon, kun se oli viime vuonna vastaavaan aikaan voitolliset 12,2 miljoonaa euroa. Analyytikot olivat odottaneet ennustepalvelu Inquiry Financialin kokoaman ennusteen mukaan 38,0 miljoonan euron tulosta. Kyseessä on viiden analyytikon mediaaniennuste.

Cityconin nettovuokratuotto heikkeni 53,6 miljoonaan euroon vertailukauden 58,6 miljoonasta. Analyytikot olivat odottaneet 55,0 miljoonan nettovuokratuottoja.

Yhtiön operatiivinen liiketulos laski 47,8 miljoonaan euroon vuodentakaisesta 51,7 miljoonasta eurosta, kun analyytikoiden odotuksissa oli 48,7 miljoonaa. Cityconin käyttämän EPRA-strandardin mukainen operatiivinen tulos heikkeni 36,8 miljoonaan euroon viime vuoden 39,3 miljoonasta eurosta.

Osakekohtainen tulos painui heinä-syyskuussa 0,01 euroa tappiolle viime vuoden vastaavan ajan voitollisesta 0,01 eurosta, kun odotuksissa oli 0,04 euroa. Yhtiön mukaan lasku johtui pääasiassa velkakirjalainan takaisinostosta aiheutuneista 21,5 miljoonan euron epäsuorista kertaluonteisista kuluista sekä myyntien ja valuuttakurssien vaikutuksista.

Yhtiön operatiivinen osakekohtainen tulos (EPRA) vajosi 0,041 euroon 0,044 eurosta.

Kauppakeskukset jakautuvat parhaisiin ja heikompiin

Toimitusjohtaja Kokkeelin mukaan vähittäiskaupan kiinteistöjen jakautuminen parhaisiin ja heikompiin jatkuu.

”Parhaat urbaanit kauppakeskuksemme kehittyivät edelleen hyvin tammi-syyskuussa 2018, kun taas toissijaisissa kauppakeskuksissa kehitys oli heikompaa. Tämän vuoksi Cityconin sijoituskiinteistöjen käyvän arvon muutos tammi-syyskuun oli 54,2 miljoonaa euroa negatiivinen johtuen pääasiassa laskusta Suomessa ja Norjassa”, Kokkeel kertoo.

”Strategisena tavoitteenamme on keskittyä kasvavilla kaupunkialueilla sijaitseviin monipuolisiin kauppakeskuksiin”, hän sanoo.

Osana strategiaa yhtiö avasi kolmannen neljänneksen aikana uusimman kauppakeskuksensa Mölndal Gallerian suur-Göteborgin alueella Ruotsissa.

Citycon täsmentää ohjeistustaan kuluvan vuoden operatiivisesta liikevoitosta, operatiivisesta tuloksesta ja osakekohtaisesta operatiivisesta tuloksesta.

Citycon odottaa nyt, että tämän vuoden operatiivinen liiketulos on -14 – -5 miljoonaa euroa, kun se aiemmin ennakoi -14 – -1 miljoonan euron liiketulosta. Operatiivisen tuloksen (EPRA) odotetaan olevan -12 – -3 miljoonaa euroa aiemmin ennakoidun -14 – -1 miljoonan euron sijaan.

Citycon ennakoi myös, että sen osakekohtainen operatiivinen tulos (EPRA) on tänä vuonna 0,1575-0,1675 euroa, kun sen aiemmin ennakoitiin olevan 0,155-0,170 euroa.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Cityconin Kokkeel: Divestoinnit ja valuuttakurssimuutokset laskivat tulosta”

Vastaa