Klaukkalan ohikulkutien kehitysvaihe käynnistyi

Kreate oy ja Liikennevirasto käynnistivät Mt132 Klaukkalan ohikulkutien kehitysvaiheen lokakuun alussa solmitun STk-urakkasopimuksen mukaisesti.

Tekninen johtaja Jaakko Kivi Kreatelta käsitteli Kick Off -tilaisuudessa osapuolten kanssa kehitysvaiheen aikataulua. Kuva: Jani Luhtanen

Tiedotteen Laajaan hankekokonaisuuteen kuuluu muun muassa viisi uutta rakennettavaa siltaa, lähes kahdeksan kilometriä uutta maantietä sekä siihen liittyvien muiden infraväylien ja moottoritieliittymien rakentaminen. Uudenmallisessa STk-sopimuksessa laatuosioiden pisteet olivat ratkaisevassa roolissa.

”Suunnittele ja toteuta sisältäen kehitysvaiheen eli STk-urakkamalli on kehitetty Liikennevirastossa. Tavoitteena on ollut yhdistää tilaaja-, suunnittelija- ja toteuttajaosapuolen osaaminen koko projektin hyödyksi”, projektipäällikkö Antti Koski Liikennevirastosta kertoo.

Mt 132 Klaukkalan ohikulkutie on kolmas Liikenneviraston kilpailuttama STk-urakka. Tarkoituksena on varmistaa investointiprojektin kustannustehokkuus sekä nopea ja laadukas läpivienti.

Klaukkalan ohikulkutiehankkeen STk-urakka jakautuu kahteen vaiheeseen: kehitysvaiheeseen ja erillisenä optiona olevaan toteutusvaiheeseen. Kehitysvaiheessa tilaaja ja urakoitsija kehittävät yhdessä hankkeen suunnitelmia. Kehitysvaihe kestää noin kaksi kuukautta.

Klaukkalan ohikulkutiehankkeen kehitysvaiheen päätteeksi Kreate luovuttaa Liikennevirastolle alustavan rakennussuunnitelman.

Rakentaminen käynnistyy Liikenneviraston päätöksellä toteutusvaiheeseen siirtymisestä. Työt on tarkoitus aloittaa alkuvuodesta 2019, ja urakan on määrä olla valmis syksyllä 2021.

Hankkeen toteuttamiseen osallistuvat Kreaten väylä-, silta- ja kalliorakennusyksiköt ja toteutuessaan urakan kokonaisarvo on 25 miljoonaa euroa.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Klaukkalan ohikulkutien kehitysvaihe käynnistyi”

Jätä kommentti

Viimeisimmät näkökulmat