Kokeile kuukausi maksutta

25-kerroksisen torni­talon rakentaminen Järvenpäähän kaatui – nyt kaupungille on lankeamassa 600000 euron lisä­kustannukset

Tontin ennallistamisesta on määrä päättää erikseen, kun hankkeen jatkosuunnitelmat täsmentyvät.

Perhelän tontti tulee todennäköisesti olemaan tyhjillään niin pitkään, että monttu täytetään. Kuva: Marjaana Varmavuori / HS

Lokakuun alussa kaatuneesta Perhelä-hankkeesta on koitumassa Järvenpään kaupungille 600000 euron lisäkustannukset jo tähän mennessä kuluneiden yhdeksän miljoonan euron lisäksi.

Hankkeen toteuttajaksi valittu Lujatalo vetäytyi hankkeesta lokakuun alussa juuri, kun 25-metrisen tornitalon rakentamisen oli määrä alkaa. Käänne tarkoittaa todennäköisesti kahden vuoden viivästystä rakentamisen alkamiseen.

Nyt Perhelän korttelin omistavalle, kaupungin 100-prosenttisesti omistamalle kiinteistöosakeyhtiölle Järvenpään Liiketalolle ollaan esittämässä 600000 euron lisämäärärahaa tälle ja ensi vuodelle. Rahat on tarkoitus käyttää tontin rakennushankkeen uudelleen käynnistämiseen ja tontin ennallistamiseen.

Järvenpään kaupunginvaltuusto käsittelee asiaa maanantaina kokouksessaan. Vuodelle 2018 rahoitustarve on 100000 euroa, ja se edellyttää muutosta talousarvioon.

Kiinteistöosakeyhtiö perustelee lisärahoitustarvetta sillä, että yhtiön vastuulle jää yhtiön omistaman tontin ennallistamisen ja hankkeen uudelleen käynnistämiseen liittyvien mahdollisten kustannusten lisäksi yhtiön operoimisesta johtuvat lähinnä hallinnolliset kulut.

Tontin ennallistamisen eli muun muassa Lujatalolta jääneen montun täyttämisen on arvioitu maksavan 200000–300000 euroa.

Yhtiön hallinnoimiseen ja hankkeen uudelleen käynnistämiseen liittyvät kustannukset ovat tämän hetken alustavan arvion mukaan noin 200000 euroa.

Tontin ennallistamisesta on määrä päättää erikseen, kun hankkeen jatkosuunnitelmat täsmentyvät.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “25-kerroksisen torni­talon rakentaminen Järvenpäähän kaatui – nyt kaupungille on lankeamassa 600000 euron lisä­kustannukset”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat