Kokeile kuukausi maksutta

Kreate kehittämään Helsinki-Vantaan lentoaseman terminaali 2:n infraosuutta

Kreate ja SRV Rakennus, joka on osa T2-allianssia yhdessä Finavian kanssa, ovat tehneet sopimuksen Helsinki-Vantaan lentoaseman terminaali 2:n infraosuuden kehitysvaiheesta.

Helsinki-Vantaan terminaalin laajennus matkustajatasolta katsottuna. Kuva Arkkitehtitoimisto ALA ja Arkkitehtitoimisto HKP

Lopullisesta infraosuuden toteutusvaiheeseen siirtymisestä sovitaan keväällä 2019. Laajaan T2 Infra -hankkeeseen kuuluu vaativaa pohja- ja betonirakentamista, louhintaa sekä katurakentamista.

Kreatessa T2 Infran toteutuksesta vastaa Pohja- ja betonirakentamisyksikkö.

”Tämä on yksi Kreaten historian merkittävimmistä ja mielenkiintoisimmista hankkeista. Henkilöstömme on parhaimmillaan kohteissa, joissa on mahdollisimman paljon erilaisia pohja- ja betonirakentamisen vaativia osa-alueita”, Kreaten Pohja- ja betonirakentamisyksikön johtaja Tommi Lehtola toteaa tiedotteessa.

”Yhteistyömme Kreaten kanssa on sujunut Tampereen Kansi ja Areena -hankkeessa erinomaisesti, ja luotamme siihen, että olemme valinneet hyvän kumppanin. Haastavassa T2-hankkeessa infratyöt ovat tosi massiiviset rakennuspaikan kokoon ja käytettävissä olevaan aikaan verrattuna”, T2-allianssin projektipäällikkö Ossi Inkilä SRV Rakennuksesta sanoo.

T2 Infra -kokonaisuuteen kuuluu betonirakenteiden lisäksi kehäratayhteyden louhinta, uuden parkkihallin ja tulevan terminaalin pohja- ja betonirakenteet sekä taksi- ja saattoliikenteen kansien rakentaminen. Lisäksi hankkeeseen sisältyy tiejärjestelyiden muutokset rakennusalueen ympäristössä.

 

 

Tätä artikkelia on kommentoitu 3 kertaa

3 vastausta artikkeliin “Kreate kehittämään Helsinki-Vantaan lentoaseman terminaali 2:n infraosuutta”

  1. saatiin oikea pohjarakentaja paikalle

  2. Ihme, että Finavia ja SRV katselivat Destian touhuja näin pitkään ennen kuin vaihtoivvat kreateen. edellisen destian urakan kaltainen kusetus lentokentällä ei mennyt tässä kai läpi

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat