Lehto kaavailee Oulun tehtaan tuotannon siirtoa Oulaisiin – voi johtaa irtisanomisiin

Lehto Groupin tehdastuotannon yksikkö Lehto Components harkitsee tuotantonsa sopeuttamista Iin ja Humppilan tehtaillaan. Lisäksi Lehto suunnittelee Oulun tehtaan tuotannon siirtämistä Oulaisten tuotantotiloihin.

Kuva Lehdon Oulaisten-tehtaalta. Kuva: Vesa Ranta

Sanomalehti Kaleva kertoi jo aiemmin Lehdon yt-neuvotteluista Iin ja Humppilan tehtailla.

Nyt Lehto tarkentaa omassa tiedotteessaan, että suurkattoelementtejä valmistavalla Humppilan tehtaalla on käyty yt-neuvotteluja yhdeksää ihmistä koskien ja sovittu enintään kolmen kuukauden määräaikaisesta lomautuksesta. Seinäelementtejä valmistavalla Iin tehtaalla neuvotellaan parhaillaan enintään kolmen kuukauden määräaikaisista lomautuksista. Iissä neuvottelun piirissä on yhteensä 38 henkeä. Lopullinen lomautuksen tarve tarkentuu alkuvuodesta.

Iin tehtaan tuotannon sopeuttamistarpeen taustalla ovat Lehdon kahden palvelualueen muuttuneet tarpeet: Hyvinvointitilat- ja Asunnot-palvelualueiden kohteissa ei tarvita meneillään olevissa hankkeissa nykykapasiteetin mukaisia määriä puuseinäelementtejä ja tämänhetkistä tarvetta voidaan palvella toistaiseksi varastoiduilla tuotteilla.

Humppilan tehtaan sopeutustarpeeseen vaikuttaa puolestaan Toimitilat-palvelualueen tilanne. Vuonna 2018 suurkattoelementtien kapasiteettia nostettiin tilapäisesti poikkeuksellisen suuria hankkeita varten (logistiikkakeskukset, Ideapark Seinäjoki). Nyt lisäkapasiteettia on tarve purkaa, sillä nykyinen hankekanta muodostuu pienemmistä kohteista.

Lisäksi Lehto suunnittelee Oulun tehtaan tuotannon siirtämistä Oulaisten tuotantotiloihin. Suunnitelman johdosta Oulun tehtaalla käynnistetään yt-neuvottelut. Järjestely voi johtaa enintään 14 työsuhteen irtisanomiseen, mutta neuvottelun kuluessa tutkitaan ensisijaisesti vaihtoehtoja työllistää Oulun tehtaan henkilöstöä Lehdon muihin työtehtäviin. Lehdon Oulun tehdas Toppilassa valmistaa putkistoelementtejä ja teknisiä tiloja.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Lehto kaavailee Oulun tehtaan tuotannon siirtoa Oulaisiin – voi johtaa irtisanomisiin”

Vastaa

Tilaa uutiskirje

Kooste rakennusalan tärkeistä uutisista sähköpostiisi kolmesti viikossa. Saat myös kutsuja Rakennuslehden tapahtumiin. Lisätietoja

Kooste rakennusalan tärkeistä uutisista sähköpostiisi kolmesti viikossa. Saat myös kutsuja Rakennuslehden tapahtumiin.

Anna sähköpostiosoitteesi