Kokeile kuukausi maksutta

Saksalainen eläkevakuutusjätti osti yli 1700 asuntoa Suomesta

Saksalaisen eläkevakuutusjättiläisen Bayerische Versorgungskammerin (BVK) rahasto on ostanut Icecapitalin rahastolta yhteensä 1740 asuntoa Suomesta.

Saksalaisen eläkevakuutusjättiläisen Bayerische Versorgungskammerin (BVK) rahasto on ostanut Icecapitalin rahastolta yhteensä 1740 asuntoa Suomesta.

Kaupan kohteena olleessa Icecapital Housing Fund III -rahaston salkussa on yhteensä 37 asuinkiinteistöä ja asuntojen pinta-ala on noin 100000 neliömetriä. Asunnot sijaitsevat pääasiassa pääkaupunkiseudulla.

Myyjänä olivat suomalainen rahastojen hallinnointiyhtiö Icecapital sekä paikalliset sijoittajat.

Kiinteistökaupan neuvottelijana toimi CapMan Real Estate. Yhtiö kertoo, että kaupan seurauksena sen BVK:lta saama pohjoismainen sijoitusmandaatti kaksinkertaistuu yhteensä 820 miljoonaan euroon. Se on sijoitettu vuokra-asuinkiinteistöihin pääasiassa Helsingin seudulla, Kööpenhaminassa ja Aarhusissa.

Mandaattinsa pohjalta CapMan jatkaa BVK:n rahaston neuvonantajana etsien uusia sijoituskohteita sekä hallinnoiden jo olemassa olevaa kiinteistösalkkua. Mahdollisten uusien sijoitusten ajankohta ja koko riippuvat sopivien kohteiden saatavuudesta.

”Kansainväliset sijoittajat ovat edelleen hyvin kiinnostuneita pohjoismaisista asuinkiinteistöistä”, CapMan Real Estaten sijoitusjohtaja Sampsa Apajalahti sanoo yhtiön tiedotteessa.

Bayerische Versorgungskammer on työ- ja kunnalliseläkkeiden keskusjärjestö sekä suuri eläkevakuutusyhtiö. Baijerin sisäasiainministeriön viranomaisena yhtiö hallinnoi keskitetysti kahtatoista ammatinharjoittajien ja kuntien eläkeohjelmaa. BVK:n saamat eläkemaksut ovat yhteensä 4,6 miljardia euroa 2,2 miljoonalta vakuutuksenhaltijalta, joille maksetaan 3,3 miljardia euroa eläkettä vuodessa. BVK hallinnoi 72 miljardin euron pääomia.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Saksalainen eläkevakuutusjätti osti yli 1700 asuntoa Suomesta”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat