Kokeile kuukausi maksutta

JLL: Ulkomaisten sijoitukset vuokra-asuntoihin jatkavat kasvuaan lähivuosina

Ulkomaiset asuntosijoittajat ostavat noin 400 miljoonalla eurolla vuokra-asuntoja eri puolilta Suomea seuraavan kahden vuoden aikana, arvioi kiinteistökonsultti Jones Lang Lasalle (JLL).

Kuuntele juttu

Ulkomaisten yhtiöiden salkuissa on nyt JLL:n arvion mukaan yli 600 miljoonan euron arvosta asuntoja. Se vastaa noin 6 000 vuokra-asuntoa.

”Uskomme, että seuraavan kahden vuoden aikana ulkomaiset sijoittajat ostavat useiden satojen miljoonien eurojen edestä lisää. Tällöin ulkomaisten sijoittajien salkuissa voisi olla yli miljardin euron arvosta suomalaisia vuokra-asuntoja”, sanoo JLL:n tutkimusjohtaja Tero Lehtonen tiedotteessa.

Kansainväliset kiinteistösijoittajat ostivat vuoteen 2016 asti Suomesta lähinnä kauppakeskuksia, toimistoja ja muita kaupallisia kiinteistöjä.

Tilanne muuttui huhtikuussa 2016, kun vakuutusyhtiö LähiTapiola myi 326 asuntoa pääkaupunkiseudulta Bayerische Versorgungskammerille (BVK).

Sen jälkeen Suomen asuntomarkkinoille ovat tulleet muun muassa AXA, Barings ja Avant Capital Partners. JLL odottaa Suomeen uusia kansainvälisiä toimijoita.

Suomi on noussut kansainvälisten sijoittajien suosioon monen tekijän ansiosta. Kilpailu Euroopan suuremmilla markkinoilla on kiristynyt, jolloin sijoittajat etsivät kohteita turvallisiksi koetuilta euroalueen reuna-alueilta.

Sen lisäksi Suomen talouden piristyminen tukee kasvukeskusten asuntojen hintakehitystä ja vuokratasoja. Sijoittajia myös houkuttaa Suomen toimiva vuokrasopimuskäytäntö ja vapaarahoitteisten vuokra-asuntojen melko korkea osuus.

Tätä artikkelia on kommentoitu kerran

Yksi vastaus artikkeliin “JLL: Ulkomaisten sijoitukset vuokra-asuntoihin jatkavat kasvuaan lähivuosina”

  1. Juu…eihän tuo tarvii muuta kuin Kojamo menee pörssiin ja ulkomaiset yhtiöt ostavat (tyhmyyksissään) Kojamon osakkeita.

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat