Kokeile kuukausi maksutta

Esivalmistetut talotekniikkaelementit tuovat lisää laatua vuokrataloyhtiön kylpyhuoneisiin

Helsingin Jätkäsaaressa asennetaan parhaillaan talotekniikkahormeja Helsingin kaupungin asuntotuotannon pilottikohteessa. Tekniikan sisältävä elementti helpottaa asennustyötä ja haastaa perinteisen betonihormin.

Työpäällikkö Tero Nurme esittelee kylpyhuonetta elementtien paikalleasennuksen jälkeen. Takaseinästä ovelle päin sijoittuvat suihku, seinä-wc ja pesuallas. Kuva Liisa Takala.

Hekan tulevan vuokrakerrostalon hormeja ei rakenneta perinteisesti betonielementeistä vaan ratkaisuna käytetään Uponorin kehittämää Riser Port -talotekniikkaelementtiä, jota on aiemmin käytetty pääasiassa korjausrakentamisessa.

”Vuokra-asuntorakentamisessa tämä nostaa asunnon laatutasoa, sillä talotekniikkahormilla varustetussa kylpyhuoneessa on seinä-wc, joita ei yleensä vuokra-asunnoissa näy. Se on yksi detalji esivalmistetun hormin mukana tulevista ja rakennuksen elinkaaren aikana esille nousevista hyödyistä. Tässä kohteessa se säästää myös tilaa”, hankkeen urakoitsijan työpäällikkö Tero Nurme Rakennusliike Reposelta kertoo.

Tämä artikkeli on tarjolla vain Rakennuslehden tilaajille

Tätä artikkelia on kommentoitu 2 kertaa

2 vastausta artikkeliin “Esivalmistetut talotekniikkaelementit tuovat lisää laatua vuokrataloyhtiön kylpyhuoneisiin”

  1. Alalla ei kyllä ole kovin välkkyä porukkaa, jos ei ole huomattu, että tuo soveltuu paremmin uuteen.

    1. Ongelma ei niinkään ole älyn puute. Ennemmin sanoisin että älykkäitä ihmisiä ei ole riittävästi oikeissa positiossa.

Viimeisimmät näkökulmat