Kokeile kuukausi maksutta

Lehto pudotti Tikkurilan lisäkerroskohteessa neliöhintaa lähes 1500 eurolla

Lehto kertoi jo viime syyskuussa, että Vantaan Tikkurilaan tehty 12 asunnon kohde vanhan kerrostalon päälle ei tule menemään plussalle. Nyt miinusta kertyy lisää, sillä asuntojen kysyntä oli niin heikko, että Lehto joutui laskemaan hintaa reilusti yli tuhannella eurolla neliö.

Lisäkerroksen rakentaminen tuli Lehdolle tappiolliseksi. Asuntojen myyntihintoja jouduttiin laskemaan Tikkurilassa lähes 6500 eurosta 5000 euroon neliöltä.

Vantaanjoen tuntumasssa lähellä Hotelli Vantaata, Ratatiellä sijaitsevien kuusikerroksisten, vuonna 1970 valmistuneiden talojen päälle rakennettiin uusi kerros asuntoja. Rakennusoikeuden myynnillä alla oleva taloyhtiö rahoitti hieman alle 10 prosenttia putkiremontistaan.

Lehdolle kohde on kehitystyötä tällaisella lisärakentamismallilla tehtäviin linjasaneerauksiin, eikä taloudellinen tulos ole alkuvaiheessa keskeisin asia. Tikkurilan kohteessa yritys ei vielä pääse plussan puolelle, projektipäällikkö Pirjo Kerttula sanoi viime syyskuussa Rakennuslehden haastattelussa.

”Tämä on meille uusi tapa tehdä, ja mietimme, miten sen saa kannattavaksi.”

Seuraavissa kohteissa oli tarkoitus lisätä esivalmistuksen astetta ja alentaa siten rakennuskustannuksia.

Lisäkerroksen lattia on betonia ja kantavat rakenteet puuta. Kuva: Liisa Takala

Lokakuussa valmistuvien, kooltaan 53,5–60,5-neliömetristen asuntojen neliöhinta oli vielä syksyllä 6250–6500 euroa eli selvästi Tikkurilan keskimääräistä hintatasoa korkeampi.

Korjausrakentajat arvioivat hinnat yläkanttiin

Vantaan Sanomat kertoi 17. helmikuuta, että Lehto on joutunut pudottamaan asuntojen hintoja. Nyt esimerkiksi 57,5 neliön huoneiston neliöhinta on enää 5000 euroa. Se on samaa tasoa, mitä vuonna 2015 valmistuneista asunnoista on maksettu Tikkurilassa. Seitsemättä kerrosta ei siis jyvitetä enää markkinahintojen yläpuolelle.

Hankkeen projektipäällikkö Pirjo Kerttula ja työmaapäällikkö Markus Perälä esittelevät valmiin asunnon parveketta. Takana näkyy saman taloyhtiön viereisen talon katolle noussut valkoinen lisäkerros. Kuva: Liisa Takala

”Eivätköhän nämä mene kevään aikana”, Lehto Asuntojen myyntijohtaja  Petri Kuutti sanoi Vantaan Sanomille.

Asunnot olivat jo syksyllä myynnissä, mutta myynti pysäytettiin siinä vaiheessa, kun Lehdossa tapahtui organisaatiomuutos tappiollisten korjauskohteiden vuoksi. Tässä vaiheessa asunnot siirtyivät korjausrakentamispuolelta asuntopuolelle. Korjausrakentajat olivat arvioineet asuntojen hinnat selvästi nykyistä korkeammiksi.

Tätä artikkelia on kommentoitu 3 kertaa

3 vastausta artikkeliin “Lehto pudotti Tikkurilan lisäkerroskohteessa neliöhintaa lähes 1500 eurolla”

  1. Mitenkä se tuo tuulen painaman sadeveden ohjautuminen tulee aikanaan toimimaan? Henkilökohtaisesti olisi lisännyt lisäkerroksen kattorakenteeseen räystäät ohjaamaan ilmavirtoja (vesimassaa). Tuuli ja vesisade ovat laatikkorakentamisen riskitekijä.

  2. Ei kait puol lahon neukkukuution päälle rakennetuista puukopeista sen enempää kande maksaa ainakaan, mitä alla olevista kopeistakaan..ne kun rommaa niin kaatuu koko talo.

  3. Asunnon ostaja ostaa osuuden taloyhtiöstä. Saako uusien huoneistojen ostajat vielä maksettavaksi linjasaneerauksen kustannukset?

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat