Terrawise aloitti isot yt-neuvottelut

Terrawise on aloittanut koko henkilöstöä koskevat yt-neuvottelut. Neuvottelut päättyvät 29. maaliskuuta. Yhtiö toteuttaa mahdolliset toimenpiteet kokonaisuudessaan vuoden 2019 aikana.

Kuva: Matti Matikainen

Yhtiön mukaan alustava henkilöstön vähennystarve on enintään 100 työntekijää. Yhtiön palveluksessa oli vuonna 2018 keskimäärin 340 omaa työntekijää.

Terrawise fuusioi vuoden 2017 lopussa kaikki vuodesta 2015 alkaen hankitut seitsemän yritystä Terrawise oy:hyn. Ostetut yritykset olivat Konevuori, JJ Kaivin ja Kallio, Kanta Kaivu, Vihermali, Ympäristörakennus Saarinen, Kallionporaus Soininen ja Cendigo.

”Viime vuosi oli meille hyvin suuri pettymys, emmekä onnistuneet ostettujen yhtiöiden integroinnissa ja kasvumme hallinnassa, mikä näkyy muun muassa lukuisina kannattamattomina projekteina”, yhtiön toimitusjohtaja Petri Kotkansalo kertoo tiedotteessa. Kotkansalo aloitti toimitusjohtajana syyskuun alusta 2018.

”Kannattavuutemme merkittävä parantaminen edellyttää kalustostrategiamme muutosta ja lisäksi mahdollisesti uudelleen organisoitumista ja henkilöstövähennyksiä, ja siksi olemme päättäneet aloittaa koko henkilöstöämme koskevat yt-neuvottelut.”

Terrawise teki vuonna 2018 noin 100 miljoonan euron liikevaihdon Helsingin, Tampereen ja Turun alueella. Yhtiön tulos oli tappiollinen. Rakennuslehden Suurimmat-kyselyn mukaan Terrawisen liikevoitto oli vielä vuonna 2017 hyvällä 10,8 prosentin tasolla. Tosin silloin kaikki yritysryppään yhtiöt eivät vielä olleet mukana luvuissa ja liikevaihto oli 29,7 miljoonaa euroa.

Terrawise on pääomasijoittaja Sentica Partnersin hallinnoimien rahastojen, entisten yrittäjien ja avainhenkilöidensä omistama infra-, kiviaines- ja vihertöihin keskittyvä yritys.

Tätä artikkelia on kommentoitu 6 kertaa

6 vastausta artikkeliin “Terrawise aloitti isot yt-neuvottelut”

 1. eikös Terrawisen kaks työntekijää tapellu jollain videolla fasessa?

 2. Viime vuoden toimarin haastattelu: ”Isoa kasvuloikkaa rajoittaa nyt työvoimapula. Terrawise on laskenut, että se tarvitsisi kasvuaan vauhdittamaan 50 osaajaa, esimerkiksi työpäälliköitä, työnjohtajia ja viheralan kausityöntekijöitä”.
  Näin ne tilanteet muuttuu kun haetaan pelkkää liikevaihtoa ja otetaan ”väkisin” hommia alihintaan.
  Eikö pääomasijoittajat vielä ymmärrä, että ei infra ole mikään kultakaivos. Johtuu lähinnä
  siitä, että tekijöitä paljon ja urakat otetaan työn vuoksi.

 3. Ei onnistu voimakas kasvu nopealla syklilla ei.

  Huomio lainaamaasi tekstiin: etsivät aiemmin 50 osaajaa ja varmaan etsii edelleenkin, mutta nyt tarttis saada sata osaamatonta pois joukosta. :p

 4. Itse isohkossa rakennusliikkeessä työskentelevänä ei voi kuin ihmetellä kuinka porukka ei osaa edes suunnitelmia lukea saati toimia tehokkaasti – niin silti otetaan isoja hankkeita ja mietitään sitten mistä tekijät. Vaan mitä isompi liike sitä heikompi tulos

 5. enpä tuota ymmärrä.miksi kaikki eteläsuomen maan urakoinit pitää olla yksissä käsissä. ahneudella on semmonen loppu

 6. Terrawisulit uskaltaa ampua kalliota lujempaa, kun ne antaa keikan igorille.

Vastaa