Ympäristöministeriön asetus sotki pientalojen rakentamisen – nyt ministeriö laatii pikavauhtia korjausta asetukseensa

Ympäristöministeriön tarkoituksena oli laatia asetus, joka velvoittaa uudisrakennuksen ulkovaipalta 30 desibelin ääneneristävyyden melualueilla. Tuli asetus, jonka tulkittiin vaativan 30 desibelin ääneneristävyyttä jokaiselta uudelta rakennukselta.

30 desibelin äänenvaimennus on vaikea toteuttaa kevytrakenteisen pientalon ulkovaippaan. Arkistokuva.
Rakennusalaa on hämmentänyt vuoden 2018 alussa voimaan astunut asetus rakentamisen ääniympäristöstä. Ympäristöministeriö tarkoitti asetusta laatiessaan, että vaatimus uudisrakennuksen ulkovaipan 30 desibelin ääneneristyksestä koskee vain melualueita eli alueita joissa melu ylittää 55 desibeliä.

Tämä artikkeli on tarjolla vain Rakennuslehden tilaajille

Olen jo tilaaja

Rekisteröidy

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Ympäristöministeriön asetus sotki pientalojen rakentamisen – nyt ministeriö laatii pikavauhtia korjausta asetukseensa”

Vastaa