Destia sopi Kirri–Tikkakosken toteutusvaiheesta

Destia ja Väylä allekirjoittivat 20. maaliskuuta sopimuksen valtatien 4 Kirri–Tikkakoski-projektin STk-hankkeen toteutusvaiheesta. Työt alkavat toukokuun alussa.

Projekti toteutetaan STk-mallilla, jossa työ alkoi kehitysvaiheella ja toteutussopimuksen allekirjoituksen jälkeen jatkuu perinteisemmällä Suunnittele ja toteuta -mallilla. Kehitysvaihe aloitettiin lokakuussa 2018. Kehitysvaiheessa Destia ja asiakas ovat yhdessä työskennelleet toimivien rakennusratkaisujen luomiseksi toteutusvaihetta helpottamaan.

”STk-mallinen toimintatapa on toiminut projektissa hyvin: olemme yhdessä asiakkaan kanssa päässeet keskustelemaan ja kehittämään mahdollisimman kattavan, yhteisen näkemyksen etenemisestä”, Destian projektipäällikkö Ilkka Kaarakainen sanoo tiedotteessa.

Projektiin kuuluu valtatien 4 rakentaminen 2+2-kaistaisena keskikaistalla varustettuna moottoritienä välillä Kirri–Vehniä yhteensä noin 17 kilometrin matkalta. Lisäksi rakennetaan kuusi eritasoliittymää, 28 uutta siltaa ja melunsuojausta. Hankkeeseen kuuluu myös vähintään yhden sillan korjaustyöt ja rakennussuunnittelu. Tie otetaan liikenteelle vuoden 2022 loppuun mennessä, mutta viimeistelytöitä tehdään vielä vuonna 2023.

 

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Destia sopi Kirri–Tikkakosken toteutusvaiheesta”

Vastaa