Liikennevirasto teki hankintapäätöksen Kirristä Tikkakoskelle johtavan moottoritien toteutuksesta

”Tarjouskilpailu oli tiukka”, projektijohtaja Ari Mäkelä Liikennevirastosta kertoo.

Suunnitelmakuva Kirri–Tikkakoski-moottoritien kallioleikkauksesta. Kuva: Keski-Suomen ELY-keskus

Hanke toteutetaan STk-mallilla, eli se on suunnittele- ja toteuta-malli, joka sisältää kehitysvaiheen.

Tarjouskilpailun voitti Destia 107 miljoonan euron hinnalla. Liikennevirasto allekirjoittaa hankintasopimuksen sen kanssa sopimusneuvottelujen jälkeen ja valitusvaiheen päätyttyä, jos hankintapäätöksestä ei tule valituksia.

Sopimuksen solmimista seuraa kehitysvaihe, ja lopullinen toteuttamissopimus allekirjoitetaan sen päätyttyä, jos Liikennevirasto on tyytyväinen kehitysvaiheen tuloksiin.

Lopullinen sopimushinta voi muuttua kehitysvaiheen jälkeen, kun hankkeen riskit tarkentuvat. Tarjouskilpailu on käyty Liikenneviraston suunnitelmilla.

Tarjouskilpailussa kahden seuraavaksi tulleen tarjoushinnat olivat Rakennuslehden saaman tiedon mukaan 4-5 miljoonaa kalliimpia. Hankkeella on 139 miljoonan euron valtuudet.

Moottoritieosuuden rakentaminen alkaa ensi vuonna ja tien pitäisi olla valmis 2023.

Tätä artikkelia on kommentoitu 3 kertaa

3 vastausta artikkeliin “Liikennevirasto teki hankintapäätöksen Kirristä Tikkakoskelle johtavan moottoritien toteutuksesta”

  1. ” Lopullinen sopimushinta voi muuttua kehitysvaiheen jälkeen ”

    Kyllä sopimushinta pitää olla pitävä.

    Tällä varmistetaan yhteiskunnan etu kustannuksien kasvun esto ja todellinen tarjouskilpailu.

    1. Niinhän se lopullinen sopimushinta tuleekin olemaan pitävä, kehitysvaiheen jälkeen. Kehitysvaiheen tarkoitus on tarkentaa hankkeen riskejä ja etsiä kustannustehokkaampia ratkaisuja.

  2. Mielenkiintoista on se, että Destian puolelta keikkaa vetää sama herra joka kävi tekemässä miljoonien rakennusvirheet helsinki-vantaan lentoasemalla. Samaa kenties tiedossa Keski-Suomen suunnalla tässä hankkeessa. Kannattaisi Liikennevirasto harkita henkilövahinkoja.

Jätä kommentti

Viimeisimmät näkökulmat