Kokeile kuukausi maksutta

WasaGroup suunnittelee jalkapallokentän kokoista luisteluareenaa Helsinkiin

WasaGroup ja Helsingin Luisteluareena oy ovat solmineet aiesopimuksen monitoimiluisteluareenan rakentamisesta. Sen jääalue olisi jalkapallokentän kokoinen.

Areena mahdollistaisi luistelemisen ja jääpallon pelaamisen sisäolosuhteissa. Lisäksi kokonaisuutta palvelevat muut liikunta- ja liiketilat.

Hankkeesta ja sen rakennuttamisesta vastaa WasaGroup. Hallin noin kymmenen miljoonan euron rahoituksesta vastaa WasaGroupFunds, joka myös omistaa hallin. Helsingin Luisteluareena toimii päävuokralaisena ja operaattorina.

Hankkeen osapuolet tavoittelevat monitoimiareenalla yli 100000:ta vuosittaista käyttäjää.

WasaGroupin mukaan hanketta on työstetty hyvässä yhteisymmärryksessä Helsingin kaupungin kanssa. Hanke odottaa kaupungin päätöstä tonttivarauksen jatkamisesta lähiaikoina. Mikäli kaupunki myöntää tonttivarauksen, hanke käynnistyy välittömästi, ja halli voisi valmistua vuoden 2020 lopulla.

”Pitkän prosessin jälkeen olemme lähellä pistettä, jossa voisimme toteuttaa hankkeen. Luomme tasa-arvoa sukupuolten välillä, kun taito- ja muodostelmaluistelijat saavat paremmat harjoitteluolosuhteet hallissa, samalla kun muiden pienempien jäälajien, kuten jääpallon, olosuhteita kohennetaan tasavertaisuuden nimissä. Kokonaisuutta palvelemaan tulee myös hieman liiketiloja”, Helsingin Luisteluareenan Markus Larsson kertoo tiedotteessa.

WasaGroup toteuttaisi hankkeen omalla Wasa360-konseptillaan. Siinä yhtiö ottaa hankkeesta kokonaisvastuun ja etsii ratkaisut, joiden avulla vuokralaiselle suunnitellaan tämän toimintaa parhaiten palvelevat tilat ja niiden toteutus siten, että vuokrataso on vuokralaisen toimintaan sopiva.

”Olemme toteuttamassa useita vastaavia hankkeita muualle Suomeen tällä hetkellä. Toteutusmallimme ansiosta Helsinkiin voidaan toteuttaa kaupunkilaisten paljon kaipaamia urheilutiloja ilman kaupungin omaa investointia. Näkemyksemme mukaan urheilupaikkarakentaminen tapahtuu tulevaisuudessa yhä enenevissä määrin yksityisten investointien avulla, ja me haluamme olla vahvasti mukana toteuttamassa näitä hankkeita”, WasaGroupin tekninen hankekehitysjohtaja Timo Pahkala toteaa.

 

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “WasaGroup suunnittelee jalkapallokentän kokoista luisteluareenaa Helsinkiin”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat