Postipuiston rakentaminen alkoi Pasilassa

Helsingin Pasilan pohjoisosaan Keskuspuiston ja Ilmalan ratapihan lähelle on alkanut uuden asuinalueen, Postipuiston, rakentaminen.

Rakentaminen on käynnistynyt katu- ja infrarakentamisella Postiljooninkadulla, Lavakadulla ja Kuormakadulla.

Talonrakennus alkaa syksyn aikana Bonavan, Firan, TA-Rakennuttajan, Rakennusliike Evälahden ja Helsingin kaupungin asuntotuotannon työmailla. Rakentaminen jatkuu 2020-luvun loppupuolelle saakka.

Pasilan Postipuiston alue

  • Helsingin kaupungin mukaan 2030-luvulla Pohjois-Pasilan asukasluku kasvaa yli 12 000 asukkaaseen ja työpaikkoja alue tarjoaa noin kahdelle tuhannelle.
  • Asuntorakentaminen alkaa vuonna 2019 entisen maaliikennekeskuksen alueelta Pohjoisesta Postipuistosta, jonne syntyy lähes 6 000 asukkaan alue.
  • Asuinalueesta on suunniteltu kerrostaloaluetta, jossa on umpikortteleita avoimine yhtenäisine sisäpihoineen. Kortteliin on mahdollista sijoittaa yhteisrakennus asukkaiden harraste-, kokoontumis- ja liikuntatoimintaa varten.
  • Alueelle on tulossa myös kaksi korkeampaa 12- ja 15-kerroksista maanmerkkirakennusta.
  • Seuraavaksi rakentaminen alkaa eteläosasta Ilmalan aseman läheisyydestä ja viimeisenä rakennetaan keskiosat, kun Postin lajittelukeskuksen toiminnot siirtyvät 2030-luvulla toisaalle.

Vuonna 2019 alueella on käynnistymässä noin 850 asunnon toteutus. Kaikkiaan asuntoja rakennetaan Postipuistoon 5700 asukkaalle. Tulossa on myös päiväkoteja, alakoulu, kaupallisia palveluita sekä yhteistila asukkaille.

Postipuisto on arkkitehtuuriltaan selvästi kantakaupunkimaista rakentamista umpikortteleineen. Avoimet ja yhtenäiset sisäpihat lisäävät viihtyisyyttä, kuten myös uusi kaupunginosapuisto, joka rakennetaan entisen Postintaipaleen paikalle. Kuusi uutta asuinkorttelia nousee hyvien ulkoilumahdollisuuksien viereen Keskuspuiston kupeeseen. Alueelle rakennetaan etenkin perheasuntoja, joiden keskipinta-ala on vähintään 80 neliötä.

Korttelipihoista tehdään yhtenäisiä ja vehreitä. Asuinalueelta toteutetaan hyvät jalankulku- ja polkupyöräily-yhteydet Keskuspuistoon ja Käpylän aseman suuntaan. Ilmalan ja Käpylän asemien läheisyys ja toimivat bussiyhteydet takaavat hyvät joukkoliikennejärjestelyt. Alueelle on suunniteltu raitiotievaraus. Asukaspysäköinti toteutetaan keskitetysti pääosin nimeämättöminä paikkoina.

Postipuiston alueesta noin 95 prosenttia on kaupungin omistuksessa. Kaavaratkaisu on tehty kaupungin aloitteesta. Muut maanomistajat ovat Posti Kiinteistöt oy, Liikennevirasto ja Senaatti-kiinteistöt.

Pasila kehittyy uusien liikennehankkeiden ja huomattavan lisärakentamisen ansiosta entistäkin merkittävämmäksi ja elinvoimaisemmaksi keskukseksi. Myös asuntojen määrä ja palvelujen tarjonta lisääntyvät voimakkaasti. Itä- ja Länsi-Pasilan ohella uudistuvat Keski-Pasila Triplan ja Trigonin myötä, pohjoispäässä Pasilaa rakennetaan Postipuistoa ja etelässä Konepajan alueella alkaa olla uusi asuntorakentaminen jo valmiina.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Postipuiston rakentaminen alkoi Pasilassa”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat