Kokeile kuukausi maksutta

Millä keinoilla rakennusliike pärjää rakentamisen laskussa? – Arktassa on hallittu alan vuoristorata hyvin

Rakentaminen on suhdanneherkin toimiala, minkä vuoksi toimitusjohtajan yksi menestystekijöistä on hyvä suhdanneonni, toteavat  Jukka Pekkanen ja Juha-Matti Junnonen Tampereen ylopistosta. Onnen lisäksi tarvitaan selkeää suunnitelmaa pahan päivän varalle. Ylöjärveläisen Arktan perustajalla, rakennusmestari Esa Kiiverillä on ollut sekä onnea että kokemuksen tuoma selviytymissuunnitelma.

Esa Kiiveri on huolehtinut yrityksensä tulevaisuudesta. Hanna Marttila tuli Bonavasta vetämään Tampeereen alueen asuntotuotantoa.

Yritysjohtajan menestyksestä lähes puolet selittyy muulla kuin toimitusjohtajan omalla osaamisella, kuten erityisesti hyvällä onnella, kirjoitti taloustieteen Nobelilla palkittu Daniel Kahneman menestyskirjassaan Ajattelu nopeasti ja hitaasti.

Monen menestysyrityksen johtaja on Kahnemanin mukaan paistatellut julkisuudessa kertomassa johtamisfilosofioistaan ja yrityskulttuurista juuri ennen kuin yrityksen tulos on kääntynyt syöksyyn. Pian nämä lausunnot käänetään johtajaa vastaan. Tämä on tuttua tarinaa suomalaisessa rakentamisessakin, jossa nousut ja laskut seuraavat toisiaan.

Tämä artikkeli on tarjolla vain Rakennuslehden tilaajille

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Millä keinoilla rakennusliike pärjää rakentamisen laskussa? – Arktassa on hallittu alan vuoristorata hyvin”

Viimeisimmät näkökulmat