Kokeile kuukausi maksutta

Kiertokapula ja Destaclean perustavat yhteisyrityksen

Uusi yritys perustetaan rakennus- ja purkujätteen käsittelyä sekä kierrättämistä varten.

Uusi yritys perustetaan rakennus- ja purkujätteen käsittelyä sekä kierrättämistä varten.

Destaclean on vuonna 1998 perustettu kotimainen, yksityisomisteinen materiaalien kierrätysalan yhtiö. Destacleanin tavoitteena on edistää jätelain mukaista materiaalien kierrätystä kehittämällä hyödyllisiä kierrätysmateriaaleja ja -tuotteita.

Kiertokapula on 13 kunnan omistama jätehuoltoyhtiö. Yhtiön pääasiallisena tehtävänä on käsitellä omistajakunnissa syntyvä yhdyskunta- ja biojäte.

Näiden kahden nyt perustama uusi yritys on nimeltään Tehokierto oy. Yhtiön toimitusjohtajana toimii Destacleanin toimitusjohtaja Tanja Rytkönen.

Uusi yritys vastaanottaa sekalaista rakennus- ja purkujätettä sekä käsittelee lajittelussa syntyvät materiaalijakeet mekaanisin puhdistus- ja hienonnusmenetelmin energiantuotannon ja uusiotuotteiden raaka-aineiksi. Jätteen vastaanotto tapahtuu Kiertokapulan nykyisissä toimipisteissä.

Hämeenlinnaan tulee rakennusjätteiden käsittelylaitos

Hämeenlinnan Karanojan kiertotalousalueelle rakennetaan rakennusjätteiden mekaaninen käsittelylaitos, joka tarjoaa palveluja myös ulkopuolisille toimijoille.

”Tehokierron perustaminen on tärkeä avaus Karanojan alueen kehittämisessä” , Kiertokapulan toimitusjohtaja Mikko Koivulehto sanoo.

”Tarjoamalla toimintamahdollisuuksia uusille yrittäjille ja yrityksille, voimme olla mukana vahvistamassa alueen kiertotaloustoimintaa. Kun voimme käsitellä suurempia jäte-eriä, voimme tehdä jätteenkäsittelystä myös edullisempia sopimuksia.”

Tehokierron toiminta käynnistyy koko laajuudessaan 1. tammikuuta 2020, mutta yrityksen markkinointi ja myynti alkaa jo syksyllä 2019.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Kiertokapula ja Destaclean perustavat yhteisyrityksen”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat