Kokeile kuukausi maksutta

Boelsilta käteisostotarjous Cramon ostamiseksi – Cramon hallitus esittää tarjouksen hyväksymistä

Boels Topholding B.V. ja Cramo Oyj ovat 11. marraskuuta allekirjoittaneet yhdistymissopimuksen.

Cramon pääkonttori Vantaalla. Kuva: Liisa Takala

Sopimuksen mukaisesti Boels tekee vapaaehtoisen hallituksen suositteleman julkisen käteisostotarjouksen kaikista Cramon liikkeeseen lasketuista ja ulkona olevista osakkeista, jotka eivät ole Cramon tai sen tytäryhtiöiden hallussa.

Ostotarjouksessa Cramon osakkeenomistajille tarjotaan 13,25 euron käteisvastike jokaista osaketta kohden, jolloin ostotarjouksen mukainen Cramon osakkeiden yhteenlaskettu arvo on noin 592 miljoonaa euroa. Cramon hallitus on yksimielisesti päättänyt suositella Cramon osakkeenomistajille ostotarjouksen hyväksymistä.

Tarjottava vastike on 13,25 euroa käteisenä jokaista Cramon osaketta kohden, sisältäen osinko-oikeuden. Tarjousvastike sisältää preemion, joka on noin 31,2 prosenttia verrattuna Cramon osakkeen päätöskurssiin Nasdaq Helsinki Oy:ssä 4.11.2019 eli viimeisenä kaupankäyntipäivänä ennen kuin Cramo tiedotti 5.11.2019 arvioivansa mahdollista ostotarjousta.

Suuret omistajat valmiita myymään

Cramon hallitus on yksimielisesti päättänyt suositella ostotarjouksen hyväksymistä Cramon osakkeenomistajille.

Cramon suuret osakkeenomistajat, EQT Public Value Investments S.à r.l., Rakennusmestarien Säätiö sr ja Keskinäinen työeläkevakuutusyhtiö Varma sekä Cramon toimitusjohtaja Leif Gustafsson, ovat eräin tavanomaisin ehdoin sitoutuneet peruuttamattomasti hyväksymään ostotarjouksen. Peruuttamattomat sitoumukset edustavat yhteensä noin 18,9 prosenttia Cramon kaikista ulkona olevista osakkeista ja äänistä.

”Viimeisten vuosien ajan olemme työskennelleet kovasti luodaksemme osakkeenomistajillemme omistaja‑arvoa. Adapteon irrottaminen jakauttamisella oli tärkeä askel kahden itsenäisen, keskittyneen ja houkuttelevan yhtiön muodostamiseksi, mikä myös osaltaan vapautti omistaja-arvoa. Itsenäinen Cramo on tätä kautta saanut mahdollisuuden osallistua meneillään olevaan ja tärkeään eurooppalaiseen konsolidaatioon ”, Cramon hallituksen puheenjohtaja Veli-Matti Reinikkala kommentoi tiedotteessa.

”Visiona eurooppalainen johtaja”

Boels on johtava konevuokraukseen keskittyvä toimija Benelux-maissa. Vuonna 1977 perustetulla yhtiöllä on yli 4200 työntekijää ja yli 450 toimipistettä 11 maassa. Yhtiö on kasvanut viime vuosina muillakin yritysostoilla.

Kone- ja laitevuokraaja Cramon liikevaihto oli viime vuonna 632 miljoonaa euroa. Sillä on noin 300 toimipistettä 11 markkina-alueella.

”Visionamme on rakentaa eurooppalainen johtaja konevuokrausmarkkinoilla. Meillä on vahva usko Boelsin ja Cramon strategiseen yhdistymiseen. Yhdistynyt yhtiö tulee olemaan yksi johtavista toimijoista Euroopassa, jolla on toimintaa 17 maassa ja asema kolmen kärjessä näistä 12:ssa. Yhtiö tulee olemaan monipuolinen toimija sekä maantieteellisesti että liiketoiminnaltaan ja asiakkailtaan”, Boelsin toimitusjohtaja Pierre Boels toteaa.

Juttua täydennetty 11.11. klo 11.55

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Boelsilta käteisostotarjous Cramon ostamiseksi – Cramon hallitus esittää tarjouksen hyväksymistä”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat