Rakennusmestarit tekevät kymmenien miljoonien tilin Cramon osakkeilla

Rakennusmestareiden järjestöt tulevat kuittaamaan kymmeniä miljoonia euroja, kun hollantilainen Boels Topholding ostaa konevuokraamo Cramon. Rakennusmestarien yhdistykset perustivat Cramon vuonna 1953 Rakentajain Konevuokraamo -nimellä.

Kuva: Cramo

Osakkeenomistajaluettelon mukaan Cramon suurin (poislukien hallintarekisteröidyt) omistaja oli lokakuun lopussa Rakennusmestarien Säätiö. Sillä oli yhteensä 2129422 osaketta. Boelsin tarjoamalla 13,25 euron osakekohtaisella käteisvastikkeella säätiö kuittaa kaupasta reilut 28,2 miljoonaa euroa. Säätiö on jo sitoutunut hyväksymään ostotarjouksen.

Rakennusmestarit ja -insinöörit AMK RKL:llä oli lokakuun lopussa 301220 Cramon osaketta. Se tuo järjestölle hivenen alle 4 miljoonaa euroa.

Myös Helsingin Rakennusmestarit ja -insinöörit AMK:lla on kohtuullinen siivu konevuokraamossa. Yhdistyksellä oli lokakuun lopussa 173973 Cramon osaketta. Se tulee kuittaamaan osakkeistaan noin 2,3 miljoonaa euroa.

Myös Maa- ja vesitekniikan tuki -yhdistys kuului lokakuun lopussa Cramon 20 suurimman omistajan joukkoon. Yhdistyksen 130000 osaketta tuovat sille reilut 1,7 miljoonaa euroa.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Rakennusmestarit tekevät kymmenien miljoonien tilin Cramon osakkeilla”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat