Ruotsissa asuntojen hinnat kääntyivät laskuun lokakuussa

Ruotsissa asuntojen hinnat kääntyivät viime kuussa laskuun kahden kuukauden nousun jälkeen. Erityisen voimakkaasti hinnat laskivat Malmön seudulla. Muilla alueilla hinnat kuitenkin olivat enimmäkseen nousussa.

Ruotsissa asuntojen hinnat kääntyivät viime kuussa laskuun kahden kuukauden nousun jälkeen. Erityisen voimakkaasti hinnat laskivat Malmön seudulla. Muilla alueilla hinnat kuitenkin olivat enimmäkseen nousussa.

Koko maassa asuntojen hinnat laskivat lokakuussa 0,1 prosenttia edelliskuusta, käy ilmi analyysiyhtiö Valueguardin tänään julkistamasta HOXSWE-asuntomarkkinaindeksistä. Vuotta aiempaan verrattuna asuntojen hinnat kuitenkin nousivat 3,5 prosenttia.

Valueguardin mukaan on tavallista, että hinnat laskevat lokakuussa. Kausitasoitettuna hinnat nousivat lokakuussa 1,1 prosenttia syyskuusta.

Koko maassa kerrostaloasuntojen hinnat pysyivät lokakuussa ennallaan edelliskuuhun verrattuna. Omakotitalojen hinnat laskivat 0,2 prosenttia.

Vuotta aiempaan verrattuna kerrostaloasuntojen hinnat nousivat 2,5 prosenttia ja omakotitalojen 4,1 prosenttia.

Tukholmassa kerrostaloasuntojen hinnat nousivat 0,4 prosenttia syyskuusta ja 2,6 prosenttia vuodentakaisesta. Omakotitalojen hinnat nousivat 0,6 prosenttia edelliskuusta ja 3,4 prosenttia vuodentakaisesta.

Göteborgissa kerrostaloasuntojen hinnat nousivat 0,3 prosenttia syyskuusta ja 2,0 prosenttia vuodentakaisesta. Omakotitalojen hinnat nousivat 1,2 prosenttia edelliskuusta ja 4,5 prosenttia vuodentakaisesta.

Malmössä sen sijaan kerrostaloasuntojen hinnat laskivat 0,3 prosenttia syyskuusta, mutta nousivat 3,6 prosenttia vuodentakaisesta. Omakotitalojen hinnat laskivat 1,0 prosenttia edelliskuusta, mutta nousivat 4,0 prosenttia vuodentakaisesta.

Valueguardin hintatilastot perustuvat muun muassa Mäklarstatistikin kiinteistönvälittäjiltä kokoamiin tietoihin, joista on putsattu kaupankäynnin satunnaista painottumista erityyppisten asuntokohteisiin. Valueguardin indeksejä käyttävät omassa tilastotyössään muun muassa Riksbank ja Ruotsin tilastokeskus.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Ruotsissa asuntojen hinnat kääntyivät laskuun lokakuussa”

Vastaa