Kokeile kuukausi maksutta

YIT ja Järvenpää sopivat Perhelästä – kortteliin tulossa 20-kerroksinen torni

YIT:n ja Järvenpään kaupungin Perhelä-hankkeen yhteissuunnittelu on edennyt sopimusvaiheeseen. Järvenpään kaupunginvaltuusto hyväksyi esityksen korttelin sopimuskokonaisuudesta 11. marraskuuta.

Perhelä-kortteliin on suunniteltu asuntoja ja liiketiloja. Kuva: YIT

Toteuttamissopimuksessa sovitaan muun muassa rakentamisen pääperiaatteista, asemakaavamuutoksesta ja aikataulutuksesta. Liitteenä olevassa kauppakirjassa sovitaan lisäksi Perhelä-korttelin myynnistä YIT:lle 10 miljoonalla eurolla. Myös YIT on hyväksynyt sopimuksen.

Järvenpään ydinkeskustassa sijaitsevaan Perhelä-kortteliin on suunnitteilla 20-kerroksinen tornitalo, kaksi matalampaa kerrostaloa sekä toimisto- ja liiketilaa. Asuntoja suunnitelmassa on noin 300.

Perhelä-hankkeen kaavoitus käynnistetään näillä näkymin vuoden 2020 alussa. Tavoitteena on aloittaa hankkeen rakentaminen mahdollisimman pian sen jälkeen, kun asemakaava on saanut lainvoiman ja hankkeella on rakennusluvat. Rakentamisen tavoiteltu alkamisajankohta on vuoden 2021 alussa.

”Tämä on erittäin tärkeä merkkipaalu koko Järvenpään keskustan kehittämiselle. Hanketta on viety eteenpäin eri vaiheissa yli kaksi vuosikymmentä. Keskustan kehittäminen on haastavaa palapeliä, jossa monen eri palan tulee loksahtaa paikalleen juuri oikeaan aikaan. YIT:n kanssa on tehty töitä taukoamatta koko kuluneen vuoden ajan ja yhteissuunnittelulla on saavutettu lopputulos, johon me kaupungin puolesta voimme olla äärimmäisen tyytyväisiä”, Järvenpään kaupunkikehitysjohtaja Olli Keto-Tokoi sanoo tiedotteessa.

Alun perin Perhelä-korttelin toteuttamisesta piti vastata Lujatalo. Yhtiö kuitenkin luopui hankkeesta reilu vuosi sitten. Yhtiön mukaan sille olisi koitunut hankkeesta tappiota rakennuskustannusten nousun vuoksi.

 

Tätä artikkelia on kommentoitu 2 kertaa

2 vastausta artikkeliin “YIT ja Järvenpää sopivat Perhelästä – kortteliin tulossa 20-kerroksinen torni”

  1. Tämän asian lopputulos osoittaa sen, että kaupunkimme on ollut kyvytön ja osaamaton tässä asiassa. Kaupunkia on viety kuin pässiä narussa. Tämän asian osalta kyvyttömyyttä ja osaamattomuutta on ollut alusta lähtien. Rakennuttamisessa tarvitaan koulutuksen lisäksi kokemusta,ne osa-alueet ovat puuttuneet alusta lähtien.

  2. Kyllä tässä asiassa kyvyttömyyden osoitti pikemminkin Lujatalo. Siinä ei kaupungilla ole osaa eikä arpaa, jos rakennusyritys ilmoittaa loppusuoralla ennen töiden aloittamista, että ei onnistu. Loppupeleissä kaupunki sai korttelinmyynnillä hyvät voitot kaikkien menojen jälkeenkin, vaikka projektin aloittaminen on siirtynytkin. Ylipäätänsä pisteet kaupungille siitä, että kehittää kaupunkia jatkuvasti ja pitää yllä korkeaa suunnittelun- ja rakentamisen tasoa. Vertailupohjaa löytyy kyllä rutkasti lähikaupungeista. (Kerava, Mäntsälä, Hyvinkää jne.)

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat