Kokeile kuukausi maksutta

Keskelle Järvenpäätä kaivettiin tyhjä monttu yhdeksällä miljoonalla eurolla: Nyt paikalle suunnitellaan 20-kerroksista tornitaloa

Kaupungin ja YIT:n yhteissuunnitelman on määrä olla valmis vuoden loppupuolella.

Järvenpääläisten Perhelä-korttelin tulevaisuuteen liittyvää piinaa helpotettiin tiistai-iltana, kun Järvenpään kaupunki ja rakennusyhtiö YIT esittelivät kaupunkilaisille kovaonnisen korttelin yhteissuunnittelun etenemistä.

Kaupunki ehti hioa suunnitelmia korttelista Lujatalon kanssa 2,5 vuotta, kunnes yritys vetäytyi hankkeesta viime syksynä samoihin aikoihin, kun rakentamisen piti alkaa.

Ydinkeskustassa olevalle, puolitoista vuotta aidattuna olleelle tyhjälle tontille kaupunki on nyt alkuvuodesta lähtien suunnitellut monipuolista ja vetovoimaista konseptia yhdessä YIT:n kanssa. Yleisötilaisuudessa havainnekuvia esitelleen arkkitehti Timo Meurosen mukaan suunnitteilla oleva hybridikortteli yhdistää asumisen, palvelut ja työpaikat.

Kortteliin on suunniteltu nyt 20-kerroksinen tornitalo, kaksi matalampaa kerrostaloa sekä toimisto- ja liiketiloja. Suunnitelmassa asuntoja on yhteensä noin 300.

”Vaikka rakennuksille tulee korkeutta, hallitsee jalankulkijan mittakaavaa jalustaratkaisu, jossa on mukana vanhan Osuuskaupan funkisnurkan tyyliä. Suunnittelussa on haluttu huomioida ympäristö ja historia”, Aihio arkkitehdit oy:ssä työskentelevä Meuronen sanoo tiedotteessa.

YIT:n yksikönjohtaja Sami Viitanen sanoo, että suunnitelmassa on pyritty luomaan kaupunkikeskustalle uusi houkutteleva ja viihtyisä identiteetti.

”Käymme nyt hakemaan kumppaneita, ja esimerkiksi liiketilojen laajuudet tarkentuvat kumppaneiden myötä. Kyse on vielä viitesuunnitelmasta”, hän kertoo HS:lle.

Konseptin valmistuessa tarkentuvia asioita on myös parkkipaikkojen määrä. Viitanen sanoo kuitenkin, että lähtökohtaisesti suunnittelussa noudatetaan nykyisiä kaavamääräyksiä.

Järvenpään kaupungin hankekehityspäällikkö Martina Jerima kertoo, että tiedotustilaisuus veti ratsastuskeskus Ainon kahvilan täyteen hankkeesta kiinnostuneita kaupunkilaisia.

”Positiivisia kommentteja tuli, ja siitä tykättiin, että korttelissa on erilaisia toimintoja”, Jerima kommentoi.

Yhteissuunnittelu jatkuu syksyllä ja tavoitteena on, että konsepti on valmis vuoden loppupuolella.

”Nyt näyttää siltä, että molempien, kaupungin ja YIT:n, tavoitteet saadaan suunnitelmassa toteutumaan. Kun konsepti on valmis, tavoitteena on solmia kaupat YIT:n kanssa”, hän kertoo.

Järvenpään kaupunki on käyttänyt rakennushankkeeseen jo noin yhdeksän miljoonaa euroa. Kaupungin tavoitteena on saada tonttikaupasta kymmenen miljoonaa euroa.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Keskelle Järvenpäätä kaivettiin tyhjä monttu yhdeksällä miljoonalla eurolla: Nyt paikalle suunnitellaan 20-kerroksista tornitaloa”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat