Kokeile kuukausi maksutta

NCC rakentaa Kruunuasunnoille lisää puukerrostaloja Turun Linnanfälttiin

NCC jatkaa yhteistyötä Kruunuasuntojen kanssa ja on sopinut kahden uuden puukerrostalon rakentamisesta Turun Linnanfältin alueelle. Sopimuksen arvo on noin 11 miljoonaa euroa.

Havainnekuva Turun Linnanfältin vuonna 2019 valmistuneesta kohteesta. Kuva: Schauman Arkkitehdit

Tähän Koy Päivänsäde 4:ään valmistuu yhteensä 64 elinkaariesteetöntä vuokra-asuntoa. Nämä 3–4-kerroksiset talot valmistuvat keväällä 2021.

NCC rakentaa parhaillaan Puuonnikan korttelissa Kruunuasunnoille kahta puukerrostaloa, jotka valmistuvat kesällä 2020. Nämä Koy Päivänsäde 3:n 64 asuntoa valmistuvat kesällä 2020.

”Kruunuasunnoille rakentamassamme KOY Päivänsäde 3:ssa on C-talon osalta käynnissä sisävalmistustyöt. D-talossa ollaan runkotyövaiheessa ja asennetaan ensimmäisen kerroksen elementtejä. Päivänsäde 4:n rakentaminen aloitetaan välittömästi, paalutustyöt alkavat jo kuluvan viikon aikana”, NCC:n toimialajohtaja Esa Lehmusvuori kertoo tiedotteessa.

”Kruunuasunnot suosii uudisrakentamisessa uusiutuvan energian ratkaisuja. Tähän kortteliin on tulossa yhteensä 2 aurinkokattoa, jotka tuottavat puhdasta energiaa kiinteistösähkön tarpeisiin. Taloihin on tulossa myös huoneistokohtainen ilmanvaihdon lämmöntalteenottojärjestelmä ja etäohjattava lämpötilansäätöjärjestelmä”, Kruunuasuntojen toimitusjohtaja Mika Karlsson sanoo.

Puukerrostalot rakennetaan sääsuojan alla puuelementeistä, jotka valmistetaan VVR Woodin tehtaalla Heinolassa. Suojan sisällä on siltanosturi, jonka avulla elementit asennetaan.

”Sääsuoja on niin iso, että elementtien purkualue mahtuu sääsuojan alle. Siellä pystytään poistamaan suojamuovit sekä nostamaan myös elementit siltanosturilla paikoilleen. Näin varmistetaan elementtien pysyminen kuivina asennuksen ja rakentamisen aikana”, NCC:n vastaava työnjohtaja Seppo Kalliola kertoo.

NCC on rakentanut Linnanfälttiin kaksi puukerrostaloa myös OP-Vuokratuotto -rahastolle. Talot valmistuivat keväällä 2018, ja niissä on yhteensä 94 asuntoa.

Turun linnan kupeessa sijaitseva Linnanfältin asuinalue on yksi Suomen suurimmista puukerrostalohankkeista ja vuosien 2004–2010 puurakentamisen edistämisohjelman valtakunnallinen pilottikohde.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “NCC rakentaa Kruunuasunnoille lisää puukerrostaloja Turun Linnanfälttiin”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat