Kokeile kuukausi maksutta

Are taas ostoksilla Ruotsissa – kauppa tuo 400 uutta työntekijää yhtiöön

Talotekniikkakonserni Are jatkaa yritysostoja Ruotsissa. Nyt haaviin tarttui Climat80 Gruppen, joka on yksi Etelä-Ruotsin johtavista talotekniikka-alan yrityksistä.

"Nyt olemme entistä vahvempi ja monipuolisempi toimija Ruotsin markkinoilla", Aren toimitusjohtaja Heikki Pesu sanoo. (Kuva: Seppo Mölsä)

Are jatkaa laajentumista Ruotsin markkinoilla, jonne se asemoitui Kungälvs Rörläggerin ostolla. Nyt Areen liittyy talotekniikkakonserni Climat80 Gruppen, joka toimi Malmössä, Lundissa ja Helsingborgissa.

Konserni työllistää 400 ammattilaista ja sen liikevaihto on noin 66 miljoonaa euroa. Yritysoston ansiosta Aren palveluvalikoima Ruotsissa laajenee putki- ja sähköosaamisen lisäksi myös ilmanvaihto-, jäähdytys- ja kiinteistöpalveluihin. Huoltopalveluilla on merkittävä osuus Climat80 Gruppenin liikevaihdossa.

”Tavoitteemme on ollut alusta lähtien tarjota myös Ruotsissa koko talotekniikka suunnitteluvaiheesta toteutukseen, käyttöönottoon, jatkuvaan ylläpitoon ja modernisointiin. Nyt olemme entistä vahvempi ja monipuolisempi toimija Ruotsin markkinoilla, Aren toimitusjohtaja Heikki Pesu toteaa.

Molempia yrityksiä yhdistää perheyrittäjyyden lisäksi pitkä ja menestyksekäs historia.

”Meille oli tärkeää saada omistaja, joka haluaa kehittää toimintaa pitkäjänteisesti ja sitoutuu säilyttämään toiminnallemme tyypillisen ketteryyden”, sanoo Climat80 Gruppenin perustaja ja hallituksen jäsen Mats Mårtensson tiedotteessa.

Climat80 Gruppen jatkaa toimintaansa itsenäisenä osana Are-konsernia. Solmittu yrityskauppa ei aiheuta henkilöstövaikutuksia tai muutoksia toimivaan johtoon. Yhiötä johdetaan jatkossakin Ruotsista.

Kaupan toteuduttua Are toimii Ruotsissa 10 paikkakunnalla lähes 650 talotekniikka-alan ammattilaisen voimin ja sen liikevaihto on 111 miljoonaa euroa. Kauppa edellyttää Ruotsin kilpailuviranomaisen hyväksyntää.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Are taas ostoksilla Ruotsissa – kauppa tuo 400 uutta työntekijää yhtiöön”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat