Kokeile kuukausi maksutta

Ensimmäinen aaltopuuteknologialla toteutettu rakennus otettiin käyttöön

Toholammin Sateenkaaren päiväkoti on ottanut käyttöön paviljonkimaisen puurakennuksen. Se on ensimmäisenä valmistunut Aalto Haitekin kehittämällä kemikaalittomalla, naulattomalla ja liimattomalla aaltopuuteknologialla tehty rakennus.

Sateenkaaren päiväkoti Toholammilla rakennettiin puusta.

Aalto Haitek toimitti Kanervalan seinät, lattiat ja tukirakenteet. Rakennuksen sisärappuset, katto ja ulkoterassi tulivat toiselta toimittajalta.

”Pyöreitä muotoja hyödyntävä Kanervala on suunniteltu yhteistyössä Make A Place -arkkitehtitoimiston kanssa. Kanervala on hyvä esimerkki siitä, miten aaltopuurakenteet mahdollistavat kaarevat muodot, innovatiivisen suunnittelun ja soveltuvat julkiseen rakentamiseen”, Aalto Haitekin toimitusjohtaja Tiina Kapela sanoo tiedotteessa.

Aaltopuurakennus tukee Toholammin ulkopäiväkotiryhmän toimintaa ja varhaiskasvatuksen arvoja.

”Lapset odottivat uutta rakennusta kovasti ja olivat innoissaan, kun pääsivät sitä käyttämään. Kanervala on ihanan valoisa tila ja sopii hyvin varhaiskasvatussuunnitelman mukaiseen toimintaamme, jossa luonto on keskiössä”, ulkopäiväkotiryhmän opettaja Maria Leppänen kertoo.

Sateenkaaren päiväkoti haki Opetushallitukselta rahoitusta Kanervalan rakentamiseen osana Innovatiivisten oppimisympäristöjen edistäminen varhaiskasvatuksessa -hanketta vuonna 2018.

”Päiväkodin erittäin innovatiivinen ja kehittämishakuinen henkilökunta ideoi uudenlaista lähiluonnossa toimimisen pedagogista mallia, jonka perusajatukseen kuuluvat luonnon ihmettelyn kautta oppiminen, luonnon kanssa sovussa eläminen sekä sosiaaliset ja tunnetaidot”, Toholammin kunnan sivistysjohtaja Eeva Päiviö sanoo.

”Kanervala tuo hankkeeseen uutta lisäarvoa, koska tila istuu meidän toiminnan ideologiaan niin mainiosti. Siinä on fyysinen yhteensopivuus, myrkyttömyys ja aito luonnonmateriaali. Näen siinä myös paljon henkistä yhteensopivuutta – puussa asuu hyvä henki, metsän henki. Aina kun Kanervalan ohi kulkee, tulee tietynlainen ylpeys. Se on hauskan näköinen rakennus ja herättää varmasti fyysisellä olemuksellaan paljon mielenkiintoa.”

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Ensimmäinen aaltopuuteknologialla toteutettu rakennus otettiin käyttöön”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat