Kokeile kuukausi maksutta

Yle: Japanissa halutaan kokeilla suomalaisyhtiön aaltopuuteknologiaa pilvenpiirtäjään

Toholammilaisen Aalto Haitekin vierailu messuilla Tokiossa on herättänyt Aasiassa suuren kiinnostuksen suomalaisyhtiön aaltopuuteknologiaa kohtaan. Asiasta kertoi Yle Uutiset.

Ylen mukaan jopa satakunta aasialaisyritystä innostui Aalto Haitekin teknologiasta niin paljon, että ne haluaisivat tulla tutustumaan yhtiön tuotantoon paikan päälle Toholammille. Esimerkiksi Japanissa aaltopuuteknologiaa haluttaisiin kokeilla pilvenpiirtäjään.

Puuseppä Tapani Honkalan kehittämässä aaltopuuteknologiassa puuhun jyrsitään aallon muotoisia uria, joiden avulla puukappaleita ladotaan haluttu määrä kiinni toisiinsa. Ne pultataan tiukaksi kierretangoilla, jotka työnnetään puukappaleisiin porattujen reikien läpi. Yhtiön kehittelemässä teknologiassa ei käytetä lainkaan muovia, liimaa tai muita kemiallisia aineita. Aaltomuodolla on yhtiön testeissä saatu selvästi parempi kantavuus kuin muilla rakenteilla.

Aalto Haitekilla on nykyisellään kymmenkunta työntekijää, eikä tuotanto yhtiön mukaan riitä vastaamaan kysyntään. Yhtiö osti hiljattain Toholammilta yli 10000 neliön laajuisen Valion entisen juustolan, mutta tiloja pitää vielä laajentaa.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Yle: Japanissa halutaan kokeilla suomalaisyhtiön aaltopuuteknologiaa pilvenpiirtäjään”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat