Kokeile kuukausi maksutta

Rakentamisen aloituskuutiot vähenevät roimasti – silti tämäkin vuosi näyttää rakentajille hyvältä

Kokonaisuutena rakentamisen määrä säilyy lähes ennallaan tänä vuonna, vaikka asuntojen aloitukset vähenevät.

Kuva: Liisa Takala

Rakentaminen on porskuttanut neljä vuotta selvässä kasvussa, mikä on ollut merkittävä syy myös koko Suomen parantuneisiin työllisyyslukuihin. Nyt huippu on ohi ja erityisesti asuntorakentaminen näyttää vähenevän selvästi tänä vuonna. Samoin käy koko rakentamisen aloituskuutioiden määrälle.

Rakentamisen laskukaudesta tulee kuitenkin lyhyt ja loiva, mikäli valtiovarainministeriön ja Foreconin suhdanne-ennusteet osuvat oikeaan. Kahden tai viimeistään kolmen vuoden kuluttua rakentamisen pitäisi jo kasvaa.

Tämä artikkeli on tarjolla vain Rakennuslehden tilaajille

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Rakentamisen aloituskuutiot vähenevät roimasti – silti tämäkin vuosi näyttää rakentajille hyvältä”

Viimeisimmät näkökulmat