Ilmanvaihto on kodin kolmanneksi tärkein remontti

Edelle ajavat vain katto- ja putkiremontit, selviää Vilpe oy:n teettämästä kyselystä.

Keskiarvoa enemmän ilmanvaihtoremontin tärkeyttä korostivat naiset sekä kerrostalossa ja vuokralla asuvat.

Ilmanvaihtotuotteita valmistavan Vilpe oy:n teettämässä kyselyssä vastaajia pyydettiin arvioimaan talon tai taloyhtiön yleisten remonttien tärkeysjärjestystä. Lähtöoletuksena oli, että kaikki talon rakenteet tai talotekniikan osat ovat korjauksen tarpeessa.

Kiireellisimmiksi remonteiksi kymmenen vaihtoehdon joukosta nostettiin putket ja katto. Heti niiden jälkeen kolmanneksi eniten ääniä sai ilmanvaihto.

Yli 80 prosenttia vastaajista valitsi sen myös viiden kiireellisimmän remontin joukkoon. Keskiarvoa enemmän ilmanvaihtoremontin tärkeyttä korostivat naiset sekä kerrostalossa ja vuokralla asuvat.

Useampi kuin joka kymmenes vastaaja kertoi, että ilmanvaihtojärjestelmä puuttuu kokonaan ja ilma vaihtui vain avaamalla ikkuna. Omakotitaloissa luku oli lähes kaksinkertainen.

Neljännelle sijalle remonttien kiireellisyydessä nostettiin sähköt ja viidennelle lämmitysjärjestelmä. Listan häntäpäähän jäivät muun muassa parvekkeet ja piha-alueen asfaltoinnin korjaukset.

Kyselyyn vastasi yhteensä tuhat 18-80 -vuotiasta suomalaista.

Tätä artikkelia on kommentoitu kerran

Yksi vastaus artikkeliin “Ilmanvaihto on kodin kolmanneksi tärkein remontti”

  1. Eikö pitäisi kirjoittaa jo legendaarisista ilmanvaihton tasonnostoista, kun lähtötaso on niin surkea. Onko kukaan laskenut kattoon puhkottuja aukotuksia ja niiden haittavaikutuksia.

Vastaa