Maria-Elena Ehrnrooth RKL:n toimitusjohtajaksi – ”Toiminnan on puhuteltava myös aktiivi-ikäisiä”

Ehrnrooth työskentelee tällä hetkellä Kiinteistövälitysalan Keskusliiton toimitusjohtajana.

 

Maria-Elena_Ehrnrooth aloittaa elokuun alussa RKL:n toimitusjohtajana.

Valtiotieteen maisteri, LKV Maria-Elena Ehrnrooth , 45, on nimitetty Rakennusmestarit ja -insinöörit AMK ry:n (RKL) uudeksi toimitusjohtajaksi. Uuteen toimeen Ehrnrooth siirtyy elokuun alussa Kiinteistövälitysalan Keskusliiton toimitusjohtajan tehtävästä.

”Olen otettu, että 115-vuotias kunniakas järjestö osoitti luottamusta. Tämä on minulle uusi näkökulma kiinteistö- ja rakennusalan kenttään. Odotan innolla rakennusmestarien työhön tutustumista myös käytännön tasolla”, Ehrnrooth sanoo tiedotteessa.

RKL:n mukaan Ehrnrooth on nykyisen työnsä kautta jo tuttu kiinteistö- ja rakennusalan rinnakkaisjärjestöille, ja hän on mukana muun muassa Kira-johtoryhmässä.

”Perinteillä on arvonsa, ja RKL on kunniakas esimerkki suomalaisesta ammattiosaamisesta. Järjestökenttä on kuitenkin muutoksessa, ja toiminnan on puhuteltava myös aktiivi-ikäisiä, joiden vapaa-ajasta käydään kovaa kilpailua.”

RKL:n hallituksen puheenjohtaja Ari Autio on iloinen alkavasta yhteistyöstä.

”Ajat muuttuvat ja järjestön täytyy vastata ajan tuomiin muutoksiin sekä haasteisiin. Ehrnrooth on taitava verkostoituja ja hänellä on innostava ote asioiden kehittämiseen ja uudistamiseen. Uudesta toimitusjohtajasta järjestömme saa loistavan muutoksentekijän”, Autio sanoo.

Rakennusmestarit ja –insinöörit AMK RKL ry on ammatillisten jäsenyhdistystensä valtakunnallinen palvelujärjestö. Liittoon kuuluu lähes 10 000 rakennustuotannon asiantuntijaa.

RKL kertoi helmikuussa, että edellinen toimitusjohtaja Hannu Järveläinen jättää järjestön kevään aikana.

RKL tiedotti tuolloin, että vuoden alussa aloitettujen keskustelujen pohjalta Järveläinen ja Autio olivat yhdessä päätyneet toimitusjohtajasuhteen päättämiseen.

Tätä artikkelia on kommentoitu 6 kertaa

6 vastausta artikkeliin “Maria-Elena Ehrnrooth RKL:n toimitusjohtajaksi – ”Toiminnan on puhuteltava myös aktiivi-ikäisiä””

 1. Siis mitä ******??? Miksi kouluttamaton kiinteistönvälittäjienliiton puheenjohtajana toiminut henkilö valitaan rakennusinsinöörien ja mestarien liiton puheenjohtajaksi? Mitä Maria Ehnrooth tietää rakennusmestarien tai -insinöörien arjesta? Ei mitään. Miksei häntä saman tien nimitetty Puolustusvoimien tiedustelupäälliköksi? Onhan hän kuitenkin kuuluisan kenraalin sukulainen, luulisi osaavan ihan vain noin niinkun verenperinnön perusteella??!?!?!??!

  Heti aamusta ilmoitan liittoon eroavani. RKL ei pysty tarjoamaan mitään muuta kuin suojatyöpaikkoja, tyhjiä lausuntoja ja ilmaisia ryyppyreissuja omalle johtoryhmälleen.

  RKL on pitkään ollut jonkinasteinen vitsi ja nyt se on vain kasvattunut idioottimaisuutensa suuruutta. Hyvästi.

  1. Totta, tähän lauseeseen kiteytyy aika paljon: ”Olen otettu, että 115-vuotias kunniakas järjestö osoitti luottamusta. Tämä on minulle uusi näkökulma kiinteistö- ja rakennusalan kenttään. Odotan innolla rakennusmestarien työhön tutustumista myös käytännön tasolla”

 2. Aate kuoli jo vuonna 2000. Tätä enne liitto oli rakennusmestarien, ts. Teknikoitten aatteellinen liitto. Puolusti, edisti, kehitti, edusti jäseniään. Voi kun saisi takaisin sen liiton enne vuotta 2000 ilman titteli inssejä. Sellaiseen liittoon liittyisin uudelleen.

 3. En ole talonrakennusteknikko, mutta selkeästi mielipiteistä näkee, että kenttä ei ole tyytyväinen. Sinä RKL pamppu joka tätä luet tunnetko piston sydämessä.

  1. Moi,

   Mielestäni uudistuminen ja muutokset eivät ole pahasta. Toki olisin toivonut että uusi toimitusjohtaja olisi rakennusmestari/insinööri.
   En ole kuitenkaan epätyytyväinen valintaan, luotan Ari Aution arviointikykyyn.

   Terv.

   Rakennusmestari – RKL

 4. Viimeinkin saatiin joku joka ymmärtää rakennusmestareiden työtä (=pihalla kuin lumiukko)!
  Taidankin hakea paaviksi. En ole katolinen enkä uskovainen, mutta olisihan se uusi näkökulma asiaan ja odotan innolla paavin lasiseen autoon tutustumista myös käytännön tasolla.

Jätä kommentti